KIRJOS ODBRUSIO ŠPANCIMA: Ne želim da se IZVINIM Nadalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 09:10

KIRJOS ODBRUSIO ŠPANCIMA: "Ne želim da se IZVINIM Nadalu"

Australijanac ponovo u centru pažnje...

Australijanski teniser Nik Kirjos je jedan od tenisera koji privlače najveću pažnju sportske javnosti, kako zbog svog atraktivnog stila igre, tako i zbog svog ponašanja koje često ume da bude problematično.

Nikada Kirjos nije preterano mario šta drugi misle o njemu, a sa druge strane nije se ni libio da iskaže svoje mišljenje, ma koliko ono umelo da izazove "buru" i naruši odnos sa njegovim kolegama teniserima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Jedna od poslednjih izjava na drušvenim mrežama izazvala je veliku pažnju javnosti, budući da se tiče jednog od najboljih tenisera svih vremena - Rafaela Nadala. Zapravo, do španskog tenisera se došlo preko rasprave nestašnog Australijanca sa Stefanosom Cicipasom, koja u početku nije delovala nimalo prijatno.

Cicipas je Kirjosa optužio "da je neobrazovan, da je svojim ponašanjem uneo košarkaški mentalitet u tenis". Mnogima se nije dopao ton kojim se Grk obratio svom kolegi iz Australije, te da je izjava imala čak i prizvuke rasističkog.

Cicipas se posle svega javno izvinio Kirjosu i svima koje su njegove reči eventualno uznemirile.

- Moji osvrti na Nika nisu imali za cilj da se vređa njegova inteligencija ili sposobnosti. Ubuduće ću biti pažljiviji sa onime što izgovaram, jer shvatam koliki uticaj reči mogu da imaju - rekao je Cicipas.

Ubrzo je na Tviteru uzvratio i sam Kirjos, koji je prihvatio izvinjenje kolege:

- Bila je to veoma žustra borba, a ponekad mi, teniseri, odemo na konferencije za medije a da nismo još ni "svarili" utiske s meča... Nas dvojica smo imali neke prilično lude bitke i znam da onako, duboko, u suštini, voliš moj stil tenisa - našalio se Krijos, dodajući: - Skroz smo smo u redu nas dvojica, Cicipase - pružio je ruku pomirenja Australijanac.

It was a very heated battle 🙏🏽 sometimes as players we go into these press conferences without digesting the match…. We’ve had some crazy battles and I know deep down you like my brand of tennis 👀🤷🏽‍♂️ we are all good @steftsitsipas https://t.co/5y6dwP5zSM

— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios) June 24, 2023

Tada se u čitavu raspravu umešala jedna navijačica Rafaela Nadala, koja je pokušala da izdejstvuje i izvinjenje za Španca zbog jedne situacije na Vimblodonu. Ona je podsetila na momenat kada je Kirjos lopticom pogodio Rafu, a nakon susreta je čak priznao da je to uradio namerno.

- Kirjose?? Možeš li da se izviniš i Nadalu? Čoveku sa 22 grend slem titula. Da li si ga gađao? - upitao je tada novinar, a dobio je odgovor koji ga je šokirao:

- Da, to sam hteo. Želeo sam da ga pogodim pravo u grudi. Neću se izvinjavati - rekao je Kirjos, a sada je na taj odgovor podsetio i navijačici Španskog tenisera.

📺 What did you think of Nick Kyrgios trying to hit Rafa Nadal? #Wimbledon pic.twitter.com/1t9WBWL1dp

— BETDAQ (@BETDAQ) July 5, 2019

- Ne. Već sam rekao sam ono što mislim o tome - dodao je Kirjos.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpski strelac Sanja Vukašinović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.