Iskopan rekord koji Nadal i dalje drži

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 09:28

Iskopan "rekord" koji Nadal i dalje drži

Španski teniser Rafael Nadal i dalje je igrač sa najvećim brojem nedelja na jednom od prva dva mesta ATP liste.

Nekada prvog reketa sveta nema već gotovo godinu dana, ali ovaj rekord još uvek poseduje sa 596 nedelja koji je proveo kao član vodećeg dua.

Iza njega je rekorder po broju nedelja kao broj 1 Novak Đoković, koji ih ima 561, dok je treći Rodžer Federer sa 528 nedelja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nadal će se uskoro vratiti tenisu najpre u Brizbejnu, odakle će krenuti njegov pokušaj da ponovo bude član teniskog vrha i možda dodatno poboljša svoj rekord prebacivši i 600 nedelja među dvojicom najboljih.

"Izbegavao sam da dajem bilo kakve prognoze u vezi mog povratka, jer se ipak radi o godini provedenoj van terena i operaciji kuka, ali ono što me najviše brine nije kuk, već kako će izgledati sve ostalo. Mislim da sam se dobro pripremio i nadam se da će stvari krenuti pozitivno i da ću imati priliku da ponovo da uživam na terenu", rekao je Nadal povodom svog povratka.

U međuvremenu, Đoković je u ponedeljak započeo 402. nedelju na prvom mestu i u tom pogledu je neprikosnoven.

Naime, Đoković ima 100 nedelja više provedenih na prvom mestu nego svi ostali aktivni igrači, koji su u nekom momentu bili na vrhu, zajedno.

Rafael Nadal je na "koti" 209, Endi Mari je 41 nedelju bio najbolji, Karlos Alkaras 36, dok je Danil Medvedev 16 sedmica bio na vrhu.

Sve to kada se sabere dolazimo do brojke od 302 nedelje, što je za tačno 100 manje od Novakovo učinka, koji nastavlja da se povećava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iskopan "rekord" koji Nadal i dalje drži

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2023

Španski teniser Rafael Nadal i dalje je igrač sa najvećim brojem nedjelja na jednom od prva dva mjesta ATP liste.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.