HRVAT UMISLIO: Đoković i Nadal ne mogu da se porede sa Federerom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2023, 13:43

HRVAT UMISLIO: Đoković i Nadal ne mogu da se porede sa Federerom

Zapostavlja dominaciju Srbina.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača svih vremena, Ivan Ljubičić, godinama je bio trener Rodžera Federera, a sada je uporedio svog nekadašnjeg pulena sa najvećim konkurentima za "GOAT" trku, Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

Švajcarac je u penziju otišao u septembru prošle godine, a u karijeri je osvojio 20 gren slem titula.

Tokom karijere >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je proveo 310 nedelja na prvom mestu ATP liste, a ono što je nesumnjivo je po Ljubičiću je činjenica da je Federer najpopularniji teniser u istoriji.

Novak Đoković i Rafael Nadal su osvojili više najvećih titula od Švajcarca, ali za Ljubičića pitanje najvećeg svih vremena nije direktno povezano za brojem trofeja.

- Mislim da se ne može gledati isključivo kroz gren slemove. Rodžer već nije najuspešniji po tom pitanju. Međutim, veličina i uspešnost nisu identični pojmovi. Ako jesu, onda to Rodžer definitivno neće biti. Bude li se gledao uticaj na sport, mislim da se ni Nadal ni Đoković u tom smislu ne mogu porediti sa Federerom. Rodžer je tu neprikosnoven - rekao je Ljubičić.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.