Federer pobedio u Madridu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer pobedio u Madridu

MADRID - Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je danas turnir u Madridu, pošto je pobedio svog velikog rivala Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Nadal je tako propustio priliku da postane prvi teniser u istoriji koji je trijumfovao na sva tri masters turnira na šljaci, a ovo mu je bio tek peti poraz na toj podlozi u poslednjih 155 mečeva. Španac je prethodno slavio na mastersima u Monte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Karlu i Rimu.

Posle jučerašnje pobede protiv Novaka Đokovića u polufinalu, kada je srpski teniser propustio da realizuje tri meč lopte, očekivalo se da će Nadal danas savladati i Federera, koji u ovoj sezoni ni približno nije u nekadašnjoj formi.

Ispostavilo se, međutim, da je najduži meč u istoriji koji je igran na dva dobijena seta, a trajao je četiri sata, ostavio traga na Nadalu. Danas nije bio ni senka igrača koji se juče protiv Đokovića nekoliko puta "vraćao iz mrtvih" i spašavao ono što je naizgled bilo nemoguće spasiti.

Federer je prvog tenisera sveta dobio praktično "na tacni" i to je veoma lako iskoristio. Švajcarcu su za pobedu bile dovoljne samo dve brejk lopte, po jedna u svakom setu. Obe je iskoristio i tako stigao do jedne od najvrednijih pobeda u karijeri.

Nadal je u poslednjem gemu u meču pokušao da napravi preokret. Na servis Federera vodio je 40:15, ali mu veliki rival ipak nije dopustio da se vrati. Švajcarac je tada osvojio četiri poena zaredom, a meč je završio as udarcem.

Ishod današnjeg finala neće promeniti redosled na ATP listi, jer je Nadal ubedljivo prvi sa 14.960 bodova, 4.500 više od Federera, ali je nagovestio veliku borbu za titulu na predstrojećem gren slem turniru u Rolan Garosu. Sada je jasno da će Nadal, Federer i Đoković u Otvoreni prvenstvo Francuske ući sa gotovo pođednakim šansama da trijumfuju.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.