Đoković ekspresno do polufinala

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković ekspresno do polufinala



Treći teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju, pošto je u četvrtfinalu savladao Rusa Igora Andrejeva u dva seta - 6:2, 6:1, u meču koji je trajao svega 55 minuta. Protivnik Đokovića u borbi za finale biće Amerikanac Endi Rodik, koji je u četvrtfinalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:0 - 7:6 (5), 6:2. Đokoviću je ovo najbolji rezultat u Dubaiju pošto ga je prošle godine u četvrtfinalu porazio Rodžer Federer. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Srpski teniser oprezno je počeo duel sa Andrejevim, koji je u prethodnoj rundi u dva seta savladao Francuza Rišara Gaskea. U prva tri gema Rus je bio možda i bolji igrač na terenu, ali je posle vođstva od 2:1 izgubio 11 od narednih 12 gemova, što dovoljno govori kako je igrao srpski teniser.

Đoković je u celom meču izgubio svega devet poena pri svom servisu, a protivnikov je vraćao bez mnogo problema, čemu svedoči i podatak da je Andrejev od 44 poena na svoj servis osvojio samo 19.

„Iznenadio sam samog sebe. Andrejev igra sa dosta spina i jako je nezgodan protivnik. Ipak, ja sam igrao jako dobro i zasluženo sam prošao. Hteo bih da se zahvalim svim navijačima koji su me bodrili iako je ovde već dosta kasno", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković i Rodik do sada su igrali samo jednom i taj duel dobio je Beograđanin u dva seta prošle godine u četvrtfinalu Montreala.

Drugi polufinalni par u Dubaiju biće Lopes – Davidenko. Felisijano Lopes, koji je izbacio Janka Tipsarevića, lako je dobio duel sa sunarodnikom Davidom Fererom (6:3, 6:4), dok je Rus Nikolaj Davidenko dalje prošao izbacivši Endija Marija, takođe u dva seta (7:5, 6:4).

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od milion i 426 hiljada dolara, a titulu je prošle godine osvojio Rodžer Federer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.