Berdih: Spreman sam da idem do kraja

Izvor: Mondo, 27.Jan.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berdih: Spreman sam da idem do kraja

Čeh posle eliminacije Rafaela Nadala u tri seta u četvrtfinalu rekao da je kadar da se bori za titulu na Australijan Openu.

Foto: AP Photo/Andy Brownbill

Tomaš Berdih peti put u karijeri izborio je plasman u polufinale grend slem turnira, ali ovoga puta u velikom stilu.

U četvrtfinalu Australijan Opena savladao je Rafaela Nadala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u tri seta 6:2, 6:0, 7:6 (7:5) i stigao je tamo gde je bio i prošle godine u Melburnu.

Uporni Čeh uspeo je da dobije trećeg na svetu posle 17 poraza u nizu.

"Bio sam spreman za ovo. Zacrtao sam detaljan plan meča protiv Rafe i iz seta u set ispunjavao sam sve što sam zamislio. Počeo sam jako dobro, ali kada igrač sa Nadalom, jednim od najvećih igrača moraš da igraš dobro do poslednjeg poena", objasnio je Berdih deo taktike kojom je stigao do pobede.



On je tako stigao do drugog uzastopnog polufinala na Aus Openu. Prošle godine zaustavio ga je Stanislas Vavrinka, koji je kasnije osvojio i titulu.

Berdih ipak nema nameru da tu završi takmičenje i ove sezone. Želi da se najmanje dokopa finala, kao na Vimbldonu 2010. gde ga je nadigrao Nadal, odnosno da osvoji prvu grend slem titulu u karijeri.

"Spreman sam. Osećam se jako dobro i jako i spreman sam da idem do kraja", poručio je sedmi igrač planete.

Nadal je sa druge strane priznao da je plasman u polufinale izborio bolji igrač.

"Jednostavno, nije bio moj dan. Nisam igrao svoju igru, nisam imao svoj ritam, a protivnik je u svemu bio bolji. Jednostavno nisam igrao najbolji tenis. A protiv rivala kao što je Tomas moraš da igraš tako ako želiš pobedu. On je jednostavno bio koncentrisaniji, igrao je bolje, manje je grešio i zasluženo je pobedio", rekao je Nadal, koji je poslednji put u Melburnu u četvrtfinalu eliminisan 2010. godine..

Berdih će se za plasman u finale boriti protiv boljeg iz meča između Endija Mareja i Nika Kirgiosa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.