Alkarasov trener digao glas: Siner kao da je novi Nadal, Karlos nije opsednut brojem jedan

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 16:32

Alkarasov trener digao glas: Siner kao da je novi Nadal, Karlos nije opsednut brojem jedan

Antonio Martines Kaskales, jedan od trenera Karlosa Alkarasa, osvrnuo se na aktuelne teme u svetu tenisa.

Bilo je dosta komentara na račun Karlosovog servisa, a jedan od njih dao je i Endi Rodik, koji smatra da Alkarasov početni udarac nije uopšte napredovao u poslednje dve sezone.

"Nisam saglasan. Da nije popravio servis, ne bi osvojio Vimbldon. Ili ne bi bio najbolji server na poslednjem Završnom turniru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tačno je da ga je od osmorice najboljih najmanje služio servis tokom sezone, ali je u Torinu bio najbolji. Naravno da je narpedovao, dosta za ove dve godine, ali još uvek ima prostora za napredak u smislu kontinuiteta", rekao je Kaskales za "Eurosport".

Paolo Bertoluči je nedavno rekao da je Alkaras svetlosnim godinama udaljen od Sinera, kada je u pitanju mentalna snaga.

"Siner kao da je novi Borg ili novi Nadal. Svako ko ima mišljenje o Alkarasu ili Sineru se pojavljuje u medijima. Bertoluči je rekao? Nisam čuo za njega 50 godina".

Alkaras često ističe važnost borbe za mesto broj jedan na ATP listi.

"Mislim da nije opsednut brojem 1, ali na nekim turnirima je bio malo više rasejan. Na Rolan Garosu je od početka bio svestan mogućeg meča sa Đokovićem u polufinalu. To je loše, jer pre toga ima dosta mečeva. Onda se desi, kada dođe taj dan, da ste 15 dana razmišljali o tome, opsednuti sa emocijom koja vam ne donosi ništa dobro. Mislim da mu se ovo nije ponovilo nigde, osim na Rolan Garosu", zaključio je Kaskales.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.