Alkaras slavi rođendan – Nadal je, ipak, bio bolji

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 14:05

Alkaras slavi rođendan – Nadal je, ipak, bio bolji

Španski teniser Karlos Alkaras u petak proslavlja svoj 20. rođendan u Madridu, gde ga od 16.00 očekuje polufinale protiv Borne Ćorića.

Ako je slika Rafaela Nadala u Parizu, na Rolan Garosu, kako duva svećice na torti postala uobičajena, onda bi Karlosova proslava u Madridu mogla, takođe, da postane tradicija.

Momak iz Mursije već neko vreme "drma" svetskim tenisom i sada je pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme da se uporedi sa članovima "velike trojke".

Do svoje 20. Rafael Nadal je imao dve titule na Rolan Garosu i u tome je bolji od Alkarasa, koji je prvu i do sada jedinu Grend slem titulu osvojio u septembru na US openu.

Đoković je već imao napunjenih 20 godina kada je osvojio Australijan open 2008, dok je Federer malo pre svog 22. rođendana podigao prvu titulu na Vimbldonu 2003. godine.

Što se tiče ukupnog broja titula, Alkaras ih ima već devet u svojim vitrinama.

Tom US openu treba dodati tri mastersa, tri ATP 500 i dva ATP 250 turnira.

Do 20. rođendana Đoković je imao "samo" jedan masters i četiri trofeja sa ATP 250 turnira, Federer je jedva uspeo da osvoji jedan ATP 250 turnir, dok se Nadal naosvajao pehara.

Imao je u tom trenutku dva Grend slema, šest mastersa , pet ATP 500 i četiri ATP 250 takmičenja.

Što se tiče mesta broj jedan, Alkaras je u poređenju sa velikanima u prednosti u ovom parametru.

Postao je najmlađi broj jedan prošle godine posle osvajanja US opena. Nadal i Federer su u tome uspeli sa 22, dok je Novak u 24. godini prvi put došao na vrh ATP liste.

Konačno, još jedan podatak, procenat pobeda, zanimljiv je i u tome je Nadal najbolji.

Do svog 20. rođendana imao je 159 pobeda i 42 poraza (79 odsto), Alkaras ima 107 trijumfa i 33 neuspeha (76%).

Đoković je ostao na 88 pobeda i 40 poraza (69%), dok je Federerov procenat od 58 odsto najslabiji – 91 trijumf iz 156 duela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.