ATP BRIZBEJN: Nadal dobio potencijalnog rivala - biće na najtežem ispitu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 11:35

ATP BRIZBEJN: Nadal dobio potencijalnog rivala - biće na najtežem ispitu

Rune siguran...

Holger Rune, prvi nosilac na turniru iz serije 250 u Brizbejnu, plasirao se u polufinale pobedom nad Džejmsom Dakvortom sa 6:2, 7:6 (8-6).

Momak iz Sidneja pružio je jak otpor, u drugom setu uopšte nije bilo brejk lopti, potom je 31-godišnjak spasao i dve uzastopne meč lopte, ali je Rune ipak stigao do trijumfa i svog 14. polufinala u karijeri.

- Kada izađem na teren, ne razmišljam baš o tome da sam prvi nosilac, ali jeste lep osećaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mada, teško me je i zvati prvim nosiocem kada je Rafa u turniru - kazao je Rune.

Protivnik Dancu u polufinalu biće Roman Safijulin, koji je u duelu tenisera sa izuzetno snažnim forhendima savladao Matea Arnaldija sa 7:6 (7-4), 6:2.

Grigor Dimitrov, koji je sjajno završio prošlu sezonu, za 28 minuta je dobio prvi set protiv Rinkija Hidžikate i na kraju je slavio sa 6:1, 6:4.

Bugarin će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Rafael Nadal – Džordan Tompson, koji počinje u 11.00.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.