AO: Dalje može samo jedan... Nadal i Kirjos odigrali NEVEROVATAN meč!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2020, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Dalje može samo jedan... Nadal i Kirjos odigrali NEVEROVATAN meč!

Španac nadigrao miljenika domaće publike.

Rafael Nadal, prvi teniser sveta, pobedio je u osmini fanala prvog Gren slema u sezoni, Australijanca Nika Kirjosa, sa 3:1 u setovima, 6:3, 3:6, 7:6, 7:6. U veoma uzbudljivom duelu Španac je odolevao motivisanom rivalu i domaćoj publici, da bi u ključnim momentima pokazao da ima veći kvalitet od rivala. Posebno je to bilo vidljivo u trećem i četvrtom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << setu, koji su rešeni u taj - breku. Zanimljivo je da je Nik Kirjos izašao na zagrevanje u dresu Lejkersa i time oda počast tragično preminulom NBA asu Kobiju Brajantu, o čemu više možete da pročitate OVDE.

U prvom setu jedine brejk lopte viđene su u četvrtom gemu, kada Nadal koristi drugu i dolazi do brejka. Potvrđuje ga i mirno privodi set kraju.

Sledeći period počeo je brejk prilikama na servis Kirjosa. Španac ne koristi tri brejk lopte, a Australijanac to kažnjava u četvrtom gemu, kada stiže do brejka. Do kraja seta nije bilo brejk prilika, pa tako Nik poravnava na 1:1 u setovima.

Goosebumps!@NickKyrgios & @RafaelNadal take a stroll down the 'Walk of Champions' which will lead them to tonight's battle ground: @RodLaverArena. #AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/S38azQSFha

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 27, 2020

Treći set je bio izjednačen, a jedinu brejk priliku imao je Španac u osmom gemu. Ne koristi je, tako da se ušlo u neizvestan taj brek, u kojem Nadal tri puta pravi mini brejk naspram Kirjosovih dva. Španac je poveo 2:1 u setovima.

Četvrti period igre započeo je sigurnim servisima obojice do trećeg gema, kada Nadal bez izgubljenog poena pravi brejk. Činilo se da je Australijanac slomljen, ali Kirjos se vraća iz mrtvih u desetom gemu, kada oduzima servis protivniku i stiže do izjednačenja 5:5. Obojica su sačuvali svoj servis, pa se ušlo u taj brek, drugi u ovom meču.

Nadal je bio sigurniji i sa 7:4 osvaja četvrti set i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena gde će mu protivnik biti Austrijanac Dominik Tim.

BONUS GALERIJA

Pogledajte slike Emine, bosanske plivačice i ćerke fudbalera Seada Kajtaza

#alwayssmile#trust#lovemylife#believers ❤️

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 26. Окт 2018. у 11:12 PDT

#tbt#summer#dubrovnik😊😊😊#fulllifeofcroatia#👌🏻👌🏻 I miss you @barbaraloncariclucic ❤️

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 14. Дец 2017. у 11:45 PST

Koji je tvoj outfit tokom treninga? Moj je definitvno ovaj! Hvala od srca @liscalingerie ! 🎀🤗 #liscabih#lisca#sport#swimming#funny#🦋 Hvala takodjer mom sponzoru #weider#mostar#xerses na potpori! ❤️💊 @weiderglobalnutrition

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 17. Нов 2017. у 4:18 PST

Im proud to be #weider team! Thanks to #xserses Mostar for big support.😘😘😘. @weiderglobalnutrition #weiderbosnaihercegovina#mostar#xserses

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 5. Окт 2017. у 7:49 PDT

#tbt🔙 #uspomene#mostar❤️❤️☀️☀️ #hercegovina#zeljkosasa😊

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 6. Јун 2017. у 5:09 PDT

#magazinazra#marioklein#makeupadisa#trebevic#hotelpino#relax#ckm#univerzitetmodernihznanosti#sunnyday☀️ #belmatvico#photoshooting ▶️ @marioxklein ▶️ @belmatvico ▶️ @lejlalojo ▶️ @makeupbyadisad ▶️ @pino_naturehotel m

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 3. Јан 2017. у 1:23 PST

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 1. Јун 2016. у 4:31 PDT

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 1. Феб 2016. у 12:05 PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.