Za orlovo gnezdo

Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za orlovo gnezdo

Posle neuspešnog ubeđivanja Bojana Krkića da zaigra za Srbiju, selektor „orlova“ Radomir Antić zainteresovao se za napadača Barselone B Gorana Marića. Pre nekoliko dana njih dvojica su obavili razgovor oko njegovog eventualnog igranja za Srbiju, i kako prenose katalonski mediji, krenulo se sa mrtve tačke. Antić poznaje 24-godišnjeg fudbalera još iz perioda kad je on bio trener Selte, a Marić je tada bio član >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << omladinske škole kluba iz Viga.

Prema pisanju Elmundodeportiva, razgovor je bio konstruktivan i očekuje se da će oni biti nastavljen u budućnosti. Iako Marić od treće godine živi u Španiji, izrazio je zadovoljstvo namerom da zaigra za reprezentaciju Srbije, ali će poslednju reč dati selektor Srbije Radomir Antić. On je Marića ove sezone u nekoliko navrata gledao i zadovoljan je onim što je video, ali kaže da još nije doneo konačnu odluku o mogućem angažovanju fudbalera Barselone B u reprezentaciji „orlova“.

Podsetimo da je FSS pokrenuo inicijativu da svi igrači iz Srbije koji nastupaju u inostranim klubovima budu na skeneru i da ih ljudi iz Saveza intezivno prate kako se ne bi ponovilo ono što se dogodilo sa Bojanom Krkićem.

Barsa iznad svega

Goran Marić osim što igra za Barselonu B, ove sezone imao je priliku da u nekoliko navrata trenira i sa prvim timom kluba sa Kamp Nou. U dosadašnjem delu prvenstva on je na 13 utakmica postigao tri gola, i već sada su za njega zainteresovani neki timovi iz Primere. Međutim, Marić se nada da će dobiti priliku da zaigra i za prvim tim Barselone, pre svega u mečevima koji Katalonci igraju u Kupu Kralja. Prethodnih godina nastupao za drugi tim Las Palmas, kao i za Seltu iz Viga.

Antić je već obavio razgovore sa igračem Borusije iz Dortmunda Nevenom Subotićem, koji je će tek sledećeg leta doneti konačnu odluku o eventualnom igranju za srpsku reprezentaciju. Selektor „orlova“ priznao je da su pogrešili kada je u pitanju fudbaler Metalista iz Harkova Marko Dević.

- Razgovarao sam sa Devićem, ali on mi je rekao da je obećao da će igrati za Ukrajinu.

Moje interesovanje zaista nema veze sa dobijanjem poziva od selektora ove zemlje, to sam uradio po obavljenom skautingu njegovih mečeva. Priznajem da smo zakasnili, verovatno smo kao fudbalska organizacija mogli i ranije da reagujemo u Devićevom slučaju - kazao je Antić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.