Vidić: Navijači dvanaesti igrač

Izvor: B92, 16.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: "Navijači dvanaesti igrač"



Fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je okončala prvi deo kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo, još jednom ubedljivom pobedom. Trijumf od 3:1 nad Austrijom u Beču ostavio je tim Radomira Antića na čelu grupe 7 pred nastavak kvalifikacija na proleće. Nemanja Vidić odigrao je na stadionu 'Ernst Hapel' još jednu utakmicu bez greške, a posle meča se posebno osvrnuo na podršku sa tribina.

"Pružili smo fenomenalnu igru. Nikada do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisam, kada smo igrali na strani, video toliko naših navijača. Oni su nam bili bukvalno 12. igrač", rekao je Vidić.

Srpske reprezentativce bodrilo je sa tribina oko 15.000 navijača, od ukupno 48.000 ljudi na stadionu, a naročito u prvom poluvremenu, činilo se kao se da se meč igra u Beogradu. Prvi razlog za slavlje bio je fenomenalan pogodak Miloša Krasića, koji je načeo gol Austrijanaca, udarcem sa preko 20 metara.

"Pogledao sam golmana i raspalio. Lep je gol i možda jedan od najlepših. Možda smo mogli da postignemo još neki, ali treba znati da smo pobedili dobru ekipu koja je savladala Francusku u prvom kolu", rekao je Krasić.

Samo par minuta kasnije na 2:0 je povisio Milan Jovanović.

"Prvo poluvremeno smo odlično odigrali. Znali smo da je protiv Austrije sve moguće. Oni su dobro igrali protiv Francuske", rekao je Jovanović. "Zasigurno ovo nije bila laka utakmica", istakao je on dodajući da je srpsku reprezentaciju stigao umor u drugom poluvremenu.

Treći gol postigao je Ivan Obradović, prvim pogotkom u dresu reprezentacije.

"Možete da mislite kako se osećam. Jer ovo mi je jedan od najsrećnijih dana. Zahvalio bih se saigračima i priznajem da je uz takve momke mnogo lakše grati", rekao je Obradović, strelac trećeg gola, u 24. minutu, posle polukontre i kombinacije sa Markom Pantelićem.

"Pred dolazak u Beč sam rekao da ću biti zadovoljan samo sa svih šest bodova. Posebno mi je drago što smo u tome uspeli", kazao je Marko Pantelić.On je dodao da je srpska selekcija dokazala u ovoj igri da ne zna samo da daje golove, već i da drži rezultat.

"Mislim da svaki čovek u Srbiji može biti ponosan na nas i da moze doći ponosno na stadione", poručio je Pantelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.