Radomir Antić otvara akademiju za raskidanje trenerskih ugovora

Izvor: Njuz.net, 13.Dec.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radomir Antić otvara akademiju za raskidanje trenerskih ugovora

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Antić smatra da je za trenera najvažnije da dobije obeštećenje dovoljno za višegodišnji odmor

BEOGRAD, 13. decembar 2013, (Njuz) – Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Radomir Antić otvorio je danas u Beogradu akademiju za uspešno raskidanje trenerskih ugovora.

Pred prepunim amfiteatrom Fakulteta za fizičku kulturu nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << strateg Barselone, Reala i Atletika iz Madrida otkrio je mladim polaznicima tajne uspešnog raskidanja trenerskog ugovora.
- Za uspešnog trenera pojednako je važno da uspešno raskine ugovor kao i da ga potpiše. Na primer, kada sam ja postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije svi su tvrdili da je to kruna moje karijere, međutim ispostavio se da je najbolji deo tog posla bio kad sam za raskid ugovora dobio dva miliona evra. Slična situacija ponovila nedavno kada sam u Kini potpisao ugovor sa Šangdongom, svi su mi čestitali i govorili da je Kina obećana zemlja za rad, a ja sam dokazao da i tamo trener može da profitira tek kada dobije otkaz – rekao je Antić, dodajući da je za raskid ugovora sa kineskim prvoligašem takođe dobio dva miliona evra.
Polaznicima svoje akademije Antić je objasnio da su za svaki uspešan raskid ugovora potrebne kvalitetne pripreme i poznavanje fudbalske taktike.
- Prošlo je vreme trenerskih dinosaurusa poput Aleksa Fergusona ili Arsena Vengera, moderna fudbalska igra podrazumeva trenera koji će za kratko vreme uspeti da izvuče maksimum iz kluba koji trenira. Najvažnije je da njegov ugovor ne zavisi od njegovih rezultata, kao i da visina obeštećenja bude dovoljna za trenerov višegodišnji spokojan odmor, na primer na Zlatiboru – rekao je Antić.
Prvom času na Antićevoj akademiji prisustvovali su treneri Crvene zvezde i Partizana Slaviša Stojanović i Vuk Rašović, koji su sve vreme hvatali beleške.
Kako saznajemo, na drugom času Antić je svojim učenicima predstaviti model ugovora po kome će klubovi trenerima isplaćivati obeštećenje u slučaju da uopšte ne žele da ih angažuju. Takva vrsta ugovora ne samo što će biti potpuna novina u fudbalskom svetu, već će i finansijski obezbediti na hiljade nezaposlenih trenera.
Bojan Ljubenović
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.