Podigli su spomenik Rokiju Balboi, sada će nazvati ulicu ili trg po Radomiru Antiću! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Apr.2020, 21:36

Podigli su spomenik Rokiju Balboi, sada će nazvati ulicu ili trg po Radomiru Antiću! (video)

I naravno da će to uraditi!

U ponedeljak nas je napustio jedan od najvećih trenera sa ovih prostora, naš Radomir Antić.

Kao što ste možda već pročitali ovih dana, Mister je rođen u malo mestu Žitište, nedaleko od Zrenjanina, a sada su meštani pokrenuli inicijativu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Radomir Antić dobije svoju ulicu ili trg.

Verovatno ste čuli, ali da vas podsetimo, upravo je ovo mesto, na 15 kilometara od Zrenjanina, poznato po spomeniku Rokiju Balboi, stoga, logično je da i najpoznatiji čovek, rođen u Žitištu dobije ulicu ili trg.

Da, dobro ste pročitali, 2007. godine, u Žitištu je otkriven spomenik visine od tri metra i tako je ovo mesto postalo poznato, verovali ili ne, i po medijima u svetu.

Radomir Antić, kao dete vojnog lica, tokom svog detinjstva često je menjao mesto boravka, zajedno sa svojom porodicom, a rođen je baš u Žitištu.

To mesto, ne zaboravlja Antića, koji je svega nekoliko meseci života proveo u njemu, i kasnije još koje leto, ali to je bilo sve. Ipak, dovoljno da mu se oda počast, saopštio je i lokalni portal  zitisteonline.com.



"To nije samo subjektivno mišljenje urednika ovog portala, već je mišljenje, verujemo, mnogih naših meštana. U Žitištu je sa svojom porodicom živeo do šeste godine, kada se preselio u Užice. Poslednji put zvanično je posetio rodno Žitište 2010. godine kada su ga dočekali predstavnici Opštine Žitište, mesne zajednice, Sportskog saveza i Osnovne škole „Sveti Sava“, kao i njegovi prijatelji. Mislimo da je sada prilika da mu se odužimo tako što ćemo pokrenuti inicijativu da ispoštujemo velikana kao što je Radomir Antić, čoveka koji je bio priznat i poznat u celom svetu",
navodi se na ovom portalu.

A što se tiče spomenika Rokiju Balboi, ako vas već zanima i želite da pogledate, možda je video jednog Engleza koji je slučajno čuo za to i morao da dođe, najbolji snimak koji treba da pogledate:

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.