Orlovi u jatu

Izvor: Glas javnosti, 02.Sep.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi u jatu

Fudbaleri reprezentacije Srbije na čelu sa selektorom Radomirom Antićem okupili su se u trening-kampu u Kovilovu, gde će se narednih nedelju dana pripremati za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Francuske, 9. septembra na našem najvećem stadionu. Po dolasku na pripreme „orlovi“ nisu krili oduševljenje što će sledeće srede igrati pred krcatim tribinama „Marakane“, a većina njih jedva čeka trenutak kada će istrčati na teren i odmeriti snage sa „galskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << petlovima“ u „utakmici decenije“.

Lane lagao Francuze

Zoran Tošić za saigrača u klubu ima reprezentativca Francuske Patrisa Evru. NJih dvojica su razgovarali posle prošlomesečne prijateljske utakmice Srbije i Južne Afrike, na kojoj su „orlovi“ pobedili sa 3:1, a Tošić postigao dva gola.

- Rekao mi je da ni slučajno ne ulazim u igru - kazao je kroz osmeh Tošić uz opasku da mu je potrebno da i u Junajtedu pruži neku partiju poput one iz duela sa Južnom Afrikom, kako bi se izborio za mesto u timu.

Tenziju oko tabora „trikolora“ osetio je i Milan Jovanović, sada član Standarda, koji je ranije igrao u Francuskoj.

- Slali su novinare kod mene, raspitivali se o utakmici. Naravno da sam im prepustio ulogu favorita, govorio o njima u superlativima. A šta mislim? Mislim da ćemo pobediti - rekao je Jovanović.

Oni dobri mi još bolji

Centarfor „orlova“ Nikola Žigić smatra da je ova utakmica od posebnog značaja jer posle nje možemo da budemo još bliži plasmanu za Svetsko prvenstvo.

- Meč protiv Francuske, koliko je značajan za Srbiju, još značajniji je za Francusku. Zato očekujem vrhunsku utakmicu, ali na svom terenu nemamo razloga da se plašimo. Oduševljen sam interesovanjem koje vlada za ovaj meč i mislim da će nam podrška sa tribina mnogo značiti - zaključio je Žigić i dodao da se ne obazire mnogo na trio Benzema, Anjelka, Anri.

- Koliko god da je njihov napad dobar, naša odbrana je bolja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.