LUTON JE UŠAO U ELITU: Možda i najvažniji gol u istoriji kluba je dao Radomir Antić (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2023, 11:48

LUTON JE UŠAO U ELITU: Možda i najvažniji gol u istoriji kluba je dao Radomir Antić (VIDEO)

Srušio je tada snove navijača Mančester sitija.

Luton je izborio plasman u Premijer ligu. Ipak, nemoguće je pomenuti taj klub, a ne pričatiti o legendarnom meču sa Mančester sitijem, koji je odlučio Radomir Antić.

Plavi deo Mančestera dobro pamti taj 14. maj 1983. godine i ime Radi (Raddy) Antić.Siti i Luton taun igrali su za opstanak u prvoj ligi.

- To je istorijska utakmica, morali smo da pobedimo, a Sitiju je bio potreban bod. Igrali su pred >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 40.000 svojih navijača... Niko od nas nije očekivao da pobedimo - rekao je svojevremno za BBC na srpskom Riki Hil, nekadašnji fudbaler Lutona.

Meč se bližio kraju i delovalo je da će ostati 0:0. Onda je došao taj 85. minut i za navijače Sitija jedan od najgorih momenata, a za Lutonovce istorijski.

Centaršut sa desne strane, golman Sitija boksuje loptu do ivice šesnaesterca - pravo do Antića.

On This Day 1983

BBC Match Of The Day witnessed one of the iconic dramas of the decade.

Man City needed a point to stay up, Luton needed a win to stay up.

Up steps Raddy Antic RIP and David Pleat.

The rest they say is history.

Commentator John Motson#MCFC #COYH #MOTD pic.twitter.com/Fs7XKUuf1t

— TV Football 1968-92 (@1968Tv) May 14, 2023

- Video sam da lopta ide ka njemu i odmah sam pomislio - on je prava osoba za to - kazao je Hil.

Udarac desnom nogomi završava u mreži. Fudbaleri Sitija na zemlji, na stadionu muk, Antić diže ruke i trči u zagrljaj saigračima..

- Tako se postaje legenda - istakao je Hil.

Klub osnovan davne 1885. godine, a u njemu je Antić proveo četiri godine. Kada se priča o Radomiru treneru mnogo timova se veže za njega, kao igrač tu je Partizan, ali svakako na prvom mestu je Luton.

Nadamo se da negde na nebu sada Radi proslavljava ovaj uspeh Lutona, red je bio da se vrate u elitu posle više od tri decenije.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD"
Pogledaj vesti o: Radomir Antić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.