Izvor: MozzartSport.com, 01.Jun.2020, 13:55

Jokane, ti li si?!

Slavni srpski trener kakvog do sada nismo videli (ali stvarno) o budućnosti fudbala, koliko će mu trajati trenerska karijera, "drugom ocu" Radomiru Antiću...

Jedan od naših svetski najprepoznatljivijih i najpoštovanijih fudbalskih stručnjaka Slaviša Jokanović „zaglavio“ je poslednjih meseci u Dohi gde kao trener Al Garafe trpi težak karantin gde je dozvoljen samo izlazak u kupovinu osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << životnih namirnica.

Taj „lenčarski“ život kao da je promenio lični opis nekadašnjeg velikog fudbalera. Obrijana brada ga je dodatno „zamaskirala“, tako da se cela redakcija Mozzart Sporta pitala da li je fotografiji koju je objavio na društvenim mrežama novinar Sana Tom Barkli falsifikovana. Ispostavilo se da je u pitanju original i da popularni Jokan izgleda kako nikada nije. Barem na slici.

Što se tiče mišljenja i elokventnosti, on je i dalje „svoj“. Odmeren,pravi fudbalski džentlmen pričao je o njegovoj viziji budućnosti sporta kojim se bavi, aktuelnom Fulamovom timu i - pokojnom Radomiru Antiću sa kojim je bio čvrsto povezan još iz igračkih dana.

„Definitivno, ova situacija će uticati na fudbal u Engleskoj i širom sveta. Prošlih pet godina bilo je mnogo novca za kupovinu igrača, pa bi za 30 miliona dobili kao neku jeftinu verziju. Verovatno će u budućnosti biti malo drugačije, ali može i sve da se vrati u normalu“, smatra 51-godišnji Novosađanin: „Nedostaje mi Engleska, svi treneri i igrači sa kojima sam radio... Ali nema vremena za suze pošto sam dao sve od sebe u oba kluba koje sam vodio. Zaista verujem da imam još dve decenije u ovom poslu i da ću dobiti novu priliku u Engleskoj.“

Jokan tvrdi da i u Engelskoj treba očekivati prilično čudne rezultata kada se vrate Premijer liga i Čempionšip.

„Kada se nastavi takmičenje u Engleskoj možemo da očekujemo veoma čudne rezultate, kao što se dešava u Bundesligi. To je sve zbog dugačke neaktivnosti, a ne zbog fizičke nespremnosti. Mnogo automatizma je izgubljeno u periodu karantina. Takva situacija može da izrodi iznenađenja, a nadam se da će Fulam biti jedan od tih. Mislim da je ovaj sastav Fulama nepripremljeniji za Premijerligu od onog kojeg sam ja vodio. Oni su zajedno rasli i zajedno smo učili taktiku, dok ovi sada imaju malo iskustva na vrhunskom nivou. Ali i to će doći.“

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Za kraj Jokan se prisetio i svog "drugog oca", pokojne legende, između ostalih i Lutona, Radomira Antića.

„Jako sam tužan. Iznenadio sam se kada je izgubio bitku, iako sam znao da je bolestan. Ali nisam očekivao da će sve ići tako brzo kod njega. Bio mi je kao otac, hiljadu puta me je primio u porodični dom, znao sam ga 28 godina. Zanimljivo je da ga nikada nisam video da gleda filmove, već su na oba televizora i na računaru uvek išle fudbalske utakmice. Nešto što zaista nikada nisam video. Nikada nije prestajao da pričao o sportu i fudbalu“, izjavio je srpski stručnjak za San.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.