Antić ostaje selektor - bar do utorka

Izvor: Politika, 13.Avg.2010, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić ostaje selektor - bar do utorka

Izvršni odbor FSS pokušaće do utorka da se sporazume sa selektorom uz reviziju ugovora i odgovore na „otvorena pitanja”, među kojima je najbitnije ko će umesto njega voditi reprezentaciju na četiri kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije odložili su odluku o statusu Radomira Antića za sredu, a do tada će s njim nastaviti pregovore započete u četvrtak o nastavku saradnje pod promenjenim okolnostima. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svega što se događalo minulih dana, kao i izjava obeju strana, utisak je da se umešao neko treći i odlučio da „spusti loptu na zemlju”.

– Na tok i odluke, koje smo doneli, značajno je uticala inicijativa Radomira Antića i njegovog tima da se još jedanput potraži najbolje rešenje za srpski fudbal. Rešili smo da nastavimo razgovore i da do utorka pokušamo da postignemo dogovor, a zatim ćemo u sredu doneti konačnu odluku oko razrešenja ove situacije – izjavio je predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Kazao je da se u pregovorima priča o kazni, koju je Disciplinska komisija Fife izrekla našem selektoru, revidiranju ugovora i o odnosima, koji su u poslednje vreme „opteretili naš fudbal”.

Na pitanje šta će se dogoditi ukoliko Antić ne prihvati smanjenje plate Karadžić je odgovorio:

– Ugovor i novac nisu najvažniji. Za nas je najbitnija kazna od četiri utakmice na kojima selektor neće moći da sedi na klupi. To je i odluka stručne komisije našeg saveza. Antić treba u razgovorima da kaže na koji način će reprezentacija biti vođena i da li će i ko pojačati stručni štab nacionalnog tima. Što se tiče ugovora selektor je već napravio određene pomake.

Prvi čovek srpskog fudbala tvrdi da u ovom sukobu nema pobeđenih i poraženih i da se moraju razmotriti svi aspekti ne bi li Radomir Antić i u narednom periodu vodio našu selekciju.

Upitan zašto se od početka nije razmišljalo o interesu srpskog fudbala, zašto „drama” traje toliko dugo i zašto se sa svakim selektorom rastaje na ružan način, Karadžić je kazao:

– To je donekle tačno. Ali, ima jedna narodna poslovica: kad se penjete uz drvo nemojte gledati dole, jer ćete pasti. Ono što je prošlo, prošlo je.

O tome da li je moguć nastavak saradnje sa Antićem i oceni stručne komisije o učinku na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, predsednik FSS je rekao:

– Stručna komisija je ocenila da je učinak na Svetskom prvenstvu neuspešan i ukazala na određene probleme u vođenju utakmica. Što se tiče nastavka saradnje sa selektorom potrebno je da svi zajedno napravimo kompromis i da se okrenemo ka kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Karadžić je dodao da razgovori oko revizije ugovora nisu završeni, ali da je u ovom trenutku najbitnije rešenje, koje će ponuditi selektor, ko će voditi reprezentaciju u njegovom odsustvu. Na pitanje šta je glavni razlog sukoba između njega i Antića Karadžić je odgovorio:

– S Radomirom Antićem ću verovatno razgovarati u ponedeljak. Do sada smo pričali s njegovim advokatom i sinom, koji mu je menadžer. Mislim da je cela stvar preuveličana i da nije sukob između nas dvojice, već i sa drugim članovima Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora. Dali smo šansu razgovorima i vremenu da iscrpimo sve mogućnosti oko nastavka saradnje, a ako do toga ne dođe potražićemo rešenje.

Predsednik je istakao da ako se postigne sporazum to neće biti mali zaokret:

– Gledajući malo preko plota, šta će se desiti i ove jeseni i sledeće godine, kao i kakve posledice može da ima neko polovično rešenje, dajemo šansu pregovorima. Antić već dve godine radi s igračima i nama, najviše je upoznat i biće najveća garancija uspeha. Ponavljam, interesuje nas sastav stručnog štaba, ko će biti na klupi i voditi utakmicu, kao i sva druga otvorena pitanja.

Na kraju, na pitanje ukoliko ne dođe do sporazuma s Radomirom Antićem da li FSS ima neko drugo rešenje, Tomislav Karadžić je zaključio:

– Ako se ne sporazumemo u sredu ćemo raskinuti ugovor i posle toga razgovarati s drugim kandidatima.

Đorđe Smiljanić

----------------------------------------------

Usvojena ostavka Dujkovića

Fudbalska vlada prihvatila je ostavku selektora mlade reprezentacije Ratomira Dujkovića. Predsednik FSS Tomislav Karadžić o tome je rekao:

– Dujković nam je podneo neopozivu ostavku. Pored neuspeha ovo je velika šteta za ovu generaciju, jer neće igrati na Evropskom prvenstvu. Selektor mladih je ovim činom pokazao da je moralan čovek. Preuzeo je odgovornost. Do utorka će Stručni odbor predložiti ko će u poslednje dve kvalifikacione utakmice voditi reprezentaciju. S konačnim rešenjem nećemo žuriti, pošto novi kvalifikacioni ciklus počinje tek na jesen iduće godine.

----------------------------------------------

„A” reprezentacija najvažnija

Na pitanje zbog čega je izostala komunikacija između selektora najbolje reprezentacije Radomira Antića i selektora mlade reprezentacije Ratomira Dujkovića Tomislav Karadžić je odgovorio:

– Očigledno je bilo smetnji na vezama između njih dvojice, kao što je to ranije bio slučaj i sa Slobodanom Krčmarevićem. Ne mogu da budem sudija. Hijerarhija u fudbalskom savezu postoji i ona je svima poznata. Na vrhu piramide je „A” reprezentacija, a svi ostali moraju da se podrede njenim potrebama.

----------------------------------------------

Karadžić bi voleo da Antić ostane

Po završetku prvog dela jučerašnjeg rada Izvršnog odbora FSS njegov predsednik Karadžić je kazao:

– Voleo bih da Antić ostane i da nastavimo saradnju. Međutim, o tome ne odlučujem samo ja, već svi članovi Izvršnog odbora. Nadam se da ćemo doći do pozitivnog rešenja.

objavljeno: 13/08/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preokret, Antić i FSS pregovaraju!

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2010

Karadžić saopštio da je selektor napravio korak ka reviziji ugovora i da će sa njim razgovarati u ponedeljak. Da li to znači da je došlo do "kopernikanskog obrta" ili će Antić biti smenjen u utorak?

Nastavak na Sportske.net...

Antić ostaje uz orlove, ali za manje pare?

Izvor: Danas, 13.Avg.2010

Ništa od gromoglasno, i sa svih strana, najavljivane smene Radomira Antića. Verovatno po nalogu iz državnog vrha - jer ovde je sve politika - Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije i njegov predsednik Tomislav Karadžić preko noći su promenili „ploču“, dozvolili mogućnost da naša najbolja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.