Vučić: Zašto maltretirate Novaka, porodicu i naciju (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2022, 19:22

Vučić: Zašto maltretirate Novaka, porodicu i naciju (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija biti uz Novaka Đokovića, a australijskog premijera upitao zašto, kako je naveo, maltretiraju i iživljavaju se ne samo nad srpskim teniserom i nad njegovom porodicom, već i nad celom jednom nacijom slobodarskom i ponositom.

Vučić je u video poruci na svom Instagram >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << profilu upitao australijskog premijera, ako su hteli da Đokoviću zabrane da po 10. put osvoji trofej u Melburnu, zašto ga odmah nisu vratili ili rekli da je nemoguće da dobije vizu za njihovu zemlju.

"Zašto ga maltretirate i zašto se iživljavate ne samo nad njim i nad njegovom porodicom već i nad celom jednom nacijom slobodarskom i ponositom", upitao je srpski predsednik.

Upitao je takođe da li je to potrebno da bi dobili neke izbore.

"Je l' vam to potrebno da biste se dodvorili svojoj javnosti", upitao je Vučić.

"Poštovani građani Srbije, suočeni smo sa mnogo problema, pritiscima u regionu, pritiscima iz dela sveta ali ono što nama kao narodu nikad nisu uspeli da oduzmu to je naše srce, ponos i dostojanstvo", istakao je Vučić.

"Ovo govorim zbog svega što se zbiva poslednjih dana u Melburnu u Australiji i ne zato što me zanima dobijanje bilo kakvih političkih poena niti koliko će ih biti jer se nikad nisam kitio tuđim perjem, ali napadi i pritisci na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, Srbina, građanina ove zemlje iz nama nepoznatih razloga su dostigli te razmere da je nemoguće za mene a da se ne oglasim i da ne kažem ne samo šta mislim već i šta je naš odgovor Australiji na to", istakao je Vučić.

"Verovatno ne bih ni reč rekao da se, posle ponovljene odluke izvršnih organa australijskih vlasti da se uskrati viza Đokoviću, nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja ukidanje vize za najboljeg svetskog tenisera", rekao je predsednik Srbije, izrazivši čuđenje "pre svega zbog činjenice da takve odluke mogu da donose izvršni organi vlasti a posle pravovaljanih odluka sudskih organa vlasti".

"Neretko nam drže prilike o tome šta je vladavina prava. Možete da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništava odluke sudija, dakle važećih pravosudnih organa", rekao je Vučić dodajući da su "nam time pokazali možda kako donekle izgleda nezavisno pravosuđe, ali pre svega kako izgleda nebitno pravosuđe jer je sva vlast u rukama izvršnih organa".

"Pojavio se jedan predsednik iz jedne male zemlje koji sme to da kaže jednom velikom premijeru iz jedne velike zemlje. Znate zašto smem, zato što govorim istinu i zato što i vi znate da vam govorim istinu", rekao je Vučić.

On je istakao da će "Srbija biti uz Đokovića i umeti da vam odgovori mnogo lepše se ponašajući nego što ste se vi ponašali prema Đokoviću, ali poštujući međunarodne uzuse i poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne države", poručio je srpski predsednik.

"Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet manje ili više neće promeniti ni sud našeg naroda o narodu Australije koji izuzetno poštujemo i cenimo, ali ni o Novaku Đokoviću", naveo je srpski predsednik.

Možete pisati stotine hiljada tekstova najgorih o Đokoviću, on će ostati najbolji teniser svih vremena i on će ostati u našim srcima, poručio je Vučić. "A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postižete nikada nećete prići ne samo Novaku Đokoviću već bilo kojem običnom čoveku i našeg i vašeg ponositog i dostojanstvenog naroda".

"Živela Srbije, Novače mi smo uz tebe", poručio je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Vlasti Australije maltretiraju Đokovića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jan.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom ponovnog ukidanja vize Novaku Đokoviću da vlasti Australije "maltretiraju" srpskog tenisera. "Ako ste hteli Novaku Đokoviću da zabranite da po deseti put osvoji titulu, zašto mu odmah niste rekli da ne može da dobije vizu i zašto ga niste...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.