Rezolucija o povratku SAD u Unesko rizikuje da ojača zapadne zapovesti

Izvor: Vostok.rs, 05.Jul.2023, 00:27

Rezolucija o povratku SAD u Unesko rizikuje da ojača zapadne zapovesti

Rezolucija Generalne konferencije Uneska bez konsenzusa o povratku Sjedinjenih Država u tu organizaciju samo će konsolidovati ideološku dominaciju Zapada u njoj, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Komentarišući vanredni sastanak Generalne konferencije Uneska, ruska diplomata je opisala rezoluciju kao suprotnu fundamentalnom principu suverene ravnopravnosti zemalja. Zaharova je sumnjala da bi dokument doprineo jačanju istinske multipolarnosti ili dijaloga uz uzajamno poštovanje. „Naprotiv, verovatno će konsolidovati ideološku dominaciju kolektivnog Zapada koji ne priznaje prava globalne većine da sačuva svoj civilizacijski, kulturni ili ideološki identitet“, naglasila je ona. Vašington, tvrdi Zaharova, ne krije svoje oportunističke motive za povratak u Unesko, jer su „njegovi predstavnici javno izjavili svoje namere ’da se suprotstave uticaju Kine‘ u organizaciji.“     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.