Partizanu večiti derbi i trofej u Kupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2019, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu "večiti" derbi i trofej u Kupu

Fudbaleri Partizana četvrtu godinu zaredom trijumfovali su u Kupu Srbije, pošto su večeras u finalu na stadionu "Rajko Mitić" savladali Crvenu zvezdu sa 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je u 13. minutu Bojan Ostojić, koji je iskoristio veliku grešku Nemanje Milunovića i golmana Milana Borjana.

Partizan je večeras potpuno nadigrao Crvenu zvezdu, koja za 90 minuta nije stvorila nijednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravu priliku za postizanje gola.

S druge strane, crno-beli su iz odlično organizovane odbrane kretali u opasne kontranapade i imali su šansi da ostvare i ubedljiviju pobedu.

Trener Partizana Savo Milošević pripremio je odličnu taktiku i od početka do kraja fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da pronađu pravi odgovor.

Tako Zvezda ni posle 12 godina nije uspela da osvoji duplu krunu, a Partizan je, posle očajnih izdanja u šampionatu, ovim trofejom ipak spasio sezonu.

Kapiten Partizana Saša Ilić odigrao je poslednju utakmicu u karijeri, a ispunila mu se želja da to bude sa trofejom. Ilić je sa Partizanom osvojio 11 titula prvaka države i pet nacionalnih kupova.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković (Gobeljić, 82), Savić, Milunović, Rodić, Jovičić (Vukanović, 51), Jovančić, Ben (Joveljić, 68), Marin, Ivanić, Pavkov.

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević (Šehović, 80), Zđelar, Šćekić, Tošić (Ilić, 90), Pantić, Ivanović (L. Pavlović, 73), Gomeš.

Fudbalski savez Srbije (FSS), uoči finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana, uručio je poklone Nenadu Milijašu i Saši Iliću, koji završavaju karijere.

Milijašu je dres Srbije sa brojem 10 uručio sportski direktor FSS Darko Kovačević, dok je Iliću dres sa brojem 22 predao potpredsednik Nenad Bjeković.

Milijaš je za reprezentaciju odigrao 25 utakmica i postigao četiri gola, dok je Ilić na 42 utakmice postigao pet golova.

Crvena zvezda je prigodnim poklonom poželela sve najbolje Saši Iliću, a poklon mu je predao predsednik Svetozar Mijailović, dok je i Milijaš dobio poklon od crno-belih.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kup za "spas sezone" ili za "duplu krunu"

Izvor: B92, 23.Maj.2019

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sastaju se u finalu kupa Srbije od 19 časova na stadionu Rajko Mitić...Fudbalski "večiti" derbi smo ove sezone gledali tri puta i na ta tri meča smo videli ukupno sedam golova, dva remija (oba rezultatom 1:1), i jednu pobedu Crvene zvezde, sa 2:1...Crvena zvezda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.