EuroBelgrade počinje u petak

Izvor: B92, 14.Okt.2011, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EuroBelgrade" počinje u petak

Internacionalni studentski sportski turnir "EuroBelgrade" održaće se Beogradu od 14. do 17. oktobra.

Organizator događaja je Fakultet organizacionih nauka u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

Prijavljeno je više od 300 studenata iz Evrope, a sa srpskim studentima ukupan broj učesnika dostići će 500. Neke od zemalja učesnica su Turska, Crna Gora, Hrvatska, Rusija, Švajcarska, Italija, Belgija, Bosna, Mađarska, Rumunija, Bugarska...

Studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz cele Evrope tokom tri dana turnira takmičiće se u četiri sportske discipline: futsalu, košarci, odbojci i vaterpolu. U svim sportovima, osim vaterpola, predviđena su takmičenja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Turnir pripada seriji turnira Euro, koja obuhvata neke od najvećih turnira u Evropi, kao što su EuroMilano i EuroBarcelona.

Svi učesnici turnira biće deo FlashMob-a (vid izvođenja određenog performansa u cilju zadobijanja pažnje prisutnih) na jednoj od najposećenijih lokacija našeg grada. Osnovni cilj turnira je da pruži stranim studentima lepu sliku o Beogradu i Srbiji, ali i da im pruži priliku da se takmiče, druže i zabave.

Svečano otvaranje je u petak u 19h.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nordijska saradnja dobar primer za Balkan

Izvor: Beta, 14.Okt.2011

BEOGRAD, 14. oktobra 2011. (Beta) - Nordijska saradnja koja obuhvata zemlje severne Evrope, primer je puta kojim bi mogle da krenu i Srbija, Hrvatska, BiH i Crna Gora, ocenjeno je u petak na sastanku Igmanske inicijative u Beogradu..."Balkanske zemlje ne moraju da kopiraju nordijski model, ali mogu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.