Koštunica: Posle izbora politička neutralnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2012, 02:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Posle izbora politička neutralnost

BEOGRAD -

Posle narednih izbora nova vlada treba da proglasi političku i vojnu neutralnost čime bi bila stavljena tačka na dosadašnju državnu politiku čiji je cilj ulazak u Evropsku uniju (EU), rekao je Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica.

"Naša privreda trpi štetu od potpisanog SSP-a sa EU. Politička neutralnost je zato i prava osnova za ekonomski oporavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i razvoj Srbije", rekao je Koštunica u intervjuu za broj "Večernjih novosti".

Koštunica je rekao da EU pokušava da "otme Kosovo od Srbije" i da je direktno ucenjuje povezujući davanje kandidature sa uspostavljanjem dobrosusedskih, odnosno međudržavnih odnosa sa Kosovom.

"Zahtevaju i ukidanje naših, državnih institucija na KiM, koje Brisel zove paralelnim. Nije valjda u interesu Srbije da bude saučesnik u stvaranju nezavisnog Kosova", upitao se Koštunica.

Predsednik DSS je rekao da EU "kakva je do juče bila više neće postojati".

"Ona je u dubokoj krizi i neizvesno je da li će se preurediti u dve ili više kolona i da li će uopšte opstati", ocenio je Koštunica.

Upitan da li će se kandidovati za premijera Srbije, Koštunica je rekao da pre personalnog predloga želi da čuje sud naroda na izborima o političkoj neutralnosti kao novoj nacionalnoj politici.

"Ne vidim nijedan ozbiljan razlog zbog čega bi neko kažnjavao Srbiju jer više ne želimo članstvo u EU. Da ne govorim o tome da i u samoj EU postoji zamor i otpor njenom proširenju", rekao je Koštunica.

Koštunica je kazao da ni Švajcarska i Norveška nisu članice EU i da su "pronašle najbolji način da sarađuju sa Unijom i sa državama EU".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Izbori, pa opšta neutralnost

Izvor: Mondo, 07.Feb.2012

Posle izbora vlada treba da proglasi političku i vojnu neutralnost čime bi bila stavljena tačka na državnu politiku čiji je jedini cilj EU.

Nastavak na Mondo...

Koštunica: Posle izbora proglasiti političku neutralnost

Izvor: EMportal, 07.Feb.2012

Sledeća vlada treba da proglasi političku i vojnu neutralnost, čime bi bila stavljena tačka na dosadašnju državnu politiku čiji je cilj ulazak u Evropsku uniju, rekao je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Nastavak na EMportal...

Koštunica: Ko hoće EU ne može s nama

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2012

Posle narednih izbora nova vlada treba da proglasi političku i vojnu neutralnost čime bi bila stavljena tačka na dosadašnju državnu politiku čiji je cilj ulazak u Evropsku uniju, rekao je Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica..."Naša privreda trpi štetu od potpisanog SSP-a...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.