Čikiriz: SPO je zadovoljan radom vlade, pre svega premijera Vučića

Izvor: Blic, 14.Maj.2016, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čikiriz: SPO je zadovoljan radom vlade, pre svega premijera Vučića

Vlada Srbije ima punu podršku Srpskog pokreta obnove za svoj rad u protekle dve godine i nema ni jednog razloga da ne pružimo podršku premijeru Aleksandru Vučiću, izjavio je danas potpredsednik SPO Mirko Čikiriz.

- Srpski pokret obnove je jako zadovoljan radom Vlade, pre svega premijera Vučića i mislimo da ono što je bio politički ideal SPO - 'Srbi u Evropi, Evropa u Srbiji' - da se na tom polju najviše uradilo - rekao je Čikiriz za "Glas zapadne Srbije".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegovim rečima, problemi sa kojima se suočava ova Vlada su nasleđeni veliki problemi.

- Mi imamo veoma korektnu i konstruktivnu saradnju, pre svega sa premijerom, a i sa kabinetom premijera i mislim da će se ta saradnja nastaviti. A što se tiče same politike SPO, mi imamo slobodu da delujemo i da razvijamo stranku i političke ideje u skladu sa našim opredeljenjima - istakao je Čikiriz.

On je ukazao na činjenicu da je Srbija bila pred bankrotom, dok je sada ta opasnost izbegnuta, ispunjeni su mnogi preduslovi za suštinske reforme, reforme u mnogim oblastima su načinjene i smer i trend kojim ide Vlada je dobar.

To nama daje osnovu da verujemo da idu bolji dani, rekao je Čikiriz.

On je potvrdio da će u budućem sazivu Narodne skupštine sedeti tri poslanika SPO-a.

Čikiriz je, pored toga, najavio održavanje Glavnog odbora SPO u Spomen domu na Ravnoj Gori, na kome će se, između ostalog, razgovarati i o daljoj podršci Vladi Republike Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.