Čestitka Kine povodom polaska brzog voza od Beograda do Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2022, 17:44

Čestitka Kine povodom polaska brzog voza od Beograda do Novog Sada

Kina je uputila čestitku povodom uspešnog polaska brzog voza od Beograda do Novog Sada, izjavio je danas portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

Svečana ceremonija otvaranja deonice pruge između Beograda i Novog Sada održana je u subotu uz prisustvo lidera Srbije i Mađarske. Učesnici su izjavili da će ova železnička linija tesno povezati dva naroda i izrazili su nadu da će cela linija biti što pre puštena u rad.

Vang je rekao da je projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << železnice između Srbije i Mađarske važan projekat u okviru Pojasa i puta, model saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i da predstavlja probu za jače povezivanje Kine i Evrope, prenosi Međunarodni kineski radio.

"Novi napredak železničkog projekta između Srbije i Mađarske će doprineti rastu kapaciteta putničkog i teretnog prevoza, putovanju građana duž ove železničke linije, te ubrzati eksploataciju turističkih resursa i izgradnju urbanizacije, ali će i doprineti visokokvalitetnom razvoju Pojasa i puta", rekao je portparol.

Kina, kako je dodao, poziva sve strane da učestvuju u saradnji na različite načine i da daju doprinos povezivanju među zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SSP: BG voz na relaciji Batajnica-Ovča ne funkcioniše zbog nove pruge do Novog Sada

Izvor: Beta, 22.Mar.2022, 15:18

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da nijedan BG voz na relaciji Batajnica-Ovča ne saobraća zbog puštanja u rad pruge do Novog Sada, a da putnici nisu dobili nikakvo obaveštenje.Iz SSP su naveli da se ne zna pouzdano kada će početi redovan saobraćaj u režimu BG voza "što za posledicu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.