Zvezdo, Fenerbahče više nije bauk, crni niz je odavno prekinut!

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2020, 11:43

Zvezdo, Fenerbahče više nije bauk, crni niz je odavno prekinut!

Vreme je za Zvezdinu evroligašku premijeru, pod vođstvom Saše Obradovića.

Iako će Partizan za dva dana proslaviti 75. rođendan, mnogo više razloga za dobro raspoloženje ovih dana imaju navijači Crvene zvezde.

Sinoć su ih fudbaleri obradovali plasmanom u Ligu Evrope, kao jedini preostali srpski klub na evropskoj sceni, a večeras će Zvezdini košarkaši, takođe kao jedini naš predstavnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << startovati u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, Evroligi.

Prvi Zvezdin rival u novoj sezoni je ekipa Fenerbahčea, koja će dočekati crveno-bele u Istanbulu, a meč počinje u 19 časova i 45 minuta.

Ni jedni ni drugi neće nastupiti u najjačim sastavima, Zvezdi nedostaje Emanuel Teri, a Fenerbahčeu Leo Vesterman i Jan Veseli.

Zanimljivo, i Fenerbahče i Crvena zvezda u novu sezonu ulaze sa novim trenerima, Igor Kokoškov je u Feneru nasledio Željka Obradovića, a Saša Obradović je preuzeo Crvenu zvezdu od Dragana Šakote.

-

Od 2014. godine, Zvezda i Fenerbahče su se sastajali ukupno 12 puta, od toga su dve utakmice bile prijateljske, ostale takmičarske. Dugo crveno-beli nisu uspevali da savladaju klub iz Istanbula, imali su osam poraza u nizu, sve do januara 2017. kada je Zvezda savladala Fenerbahče u Beogradu sa 75:73.

Potom su usledila još dva Zvezdina ubedljiva poraza u Evroligi od Fenerbahčea (82:56 i 80:63), ali u poslednja dva susreta bile su to egal utakmice. Zvezda je poslednji meč na svom terenu protiv Fenera dobila prošlog oktobra sa 68:56, da bi u martu ove godine, uoči prekida sezone, poražena sa 66:63.

Dakle, Fenerbahče više nije bauk za Zvezdu, pogotovo sada kada su crveno-beli odradili sjajan prelazni rok, a njihov čelnik Nebojša Čović najavio i borbu za veoma visok plasman u Evroligi.

Srećno, Zvezdo!
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.