Zvezdi važniji BSK nego Partizan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi važniji BSK nego Partizan

BEOGRAD -

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da je njegovim fudbalerima sutrašnji prvenstveni meč protiv BSK-a u Borči važniji nego predstojeći derbi.

"Ma koliko nas važna utakmica čekala u sredu, trenutno nam je dobra igra i pobeda nad BSK-om još važnija. Psihički i taktički smo dobro spremni, i ako uđemo maksimalno ozbiljno u meč...sigurno da očekujem pobedu", rekao je Prosinečki novinarima u Beogradu.

Zvezda u sredu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igra protiv Partizana u Kupu Srbije, ali sutra gostuje u Borči u meču 19. kola. Crveno-beli su zabeležili sve tri pobede u prolećnom delu i iskoristili slabe rezultate Partizana i stigli na zaostatak od šest bodova.

BSK je u prošlom kolu pobedio Borac u gostima, a u tri prolećna kola osvojio je ukupno četiri boda.

"Ekipa iz Borče zabeležila je odličan rezultat na gostovanju u Čačku u prošlom kolu, i na krilima te pobede sigurno će pokušati i nas da iznenade", rekao je Prosinečki.

"Pobeda bi nam obezbedila dodatnu dozu samopouzdanja, a ujedno bi još više podigla odličnu atmosferu među igračima. Neće biti lako, ali ako želimo da budemo u vrhu i stremimo najvišim ciljevima, a stremimo, onda moramo da pobeđujemo u kontinuitetu", dodao je on.

Teren u Borči nešto je uži nego što je Zvezdin, ali je hrvatski stručnjak kazao da se ekipa mora prilagoditi svemu.

"Moramo se privikavati na sve, jer nemamo prava na 'kiks'. Imali smo dosta propusta jesenas, tako da nam je sada svaka utakmica ključna. Ako se budemo borili i dobro trčali, verujem da će do izražaja doći naš kvalitet i da ćemo i posle duela sa BSK-om zadržati maksimalan učinak u ovoj polusezoni", rekao je Prosinečki.

BSK: Imamo pravo da se nadamo

Trener BSK Borče Veličko Kaplanović rekao je danas da njegovi fudbaleri imaju pravo na nadu u meču 19. kola Super lige Srbije protiv Crvene zvezde.

"Utakmica protiv Zvezde je za nas jedna od najlepših. U njoj nemate šta da izgubite i moji igrači će pokušati da se pokažu u što boljem svetlu. Mi ćemo dati sve od sebe da iznenadimo Zvezdu, ali to nije lako. Igraju odlično, publika ih nosi, ali i mi imamo pravo na nadu", rekao je Kaplanović agenciji Beta.

Kaplanović je istakao da je meč sa crveno-belima "prava prilika da se njegovi igrači prikažu u što boljem svetlu".

"Mi smo potpuno nova ekipa, napustilo nas je 12 igrača, a dovedeni su oni koji su u skladu sa klubom. Želimo da igramo što bolje možemo, imamo mladu ekipu i ovo je jedna od onih utakmica gde igrači mogu da skrenu pažnju na sebe", rekao je trener Borčanaca.

On je ocenio da je trener Zvezde Robert Prosinečki "pogodio pravo u centar sa pojačanjima u zimskom prelaznom roku".

"Oni imaju kontinuitet rada, Prosinečki je tu dve godine. Sada je doveo dobre fudbalere, on dobro zna šta mu je nedostajalo ekipi i nove je uspeo da uklopi na pravi način. Nekoliko igrača koje je doveo u poslednjem roku su već starteri. Kada ste dugo sa ekipom znate šta vam treba", ocenio je Kaplanović.

Trener BSK-a je dodao da ima dosta problema sa povređenim i bolesnim igračima i da će tek videti ko može, a ko neće moći da igra.

Kaplanović je istakao da se nada da će njegova ekipa biti sve bolja i bolja kako prvenstvo bude odmicalo.

"Napravili smo veliki kiks protiv Smedereva u prvom kolu prolećnog dela, posebno jer su nam oni direktan protivnik u borbi za opstanak. Kako prvenstvo odmiče nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji", zaključio je Kaplanović.

BSK je u prva tri kola prolećnog dela Super lige Srbije ostvario po jednu pobedu, remi i poraz i nalazi se na 12. mestu sa 19 bodova.

Utakmica u Borči igra se sutra od 14.30 na stadionu u Borči.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.