Zvezda u Novom Pazaru – Suma, Ljajić, Šćepović pomažu Partizanu

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 09:53

Zvezda u Novom Pazaru – Suma, Ljajić, Šćepović "pomažu" Partizanu

Fudbaleri Crvene zvezde od 14 sati igraju u gostima kod Novog Pazara jednu od važnijih utakmica u ovom delu sezone.

Crveno-beli će ispred sebe imati ambiciozni tim Igora Matića koje predvode bivši fudbaleri Partizana Adem Ljajić, Sejduba Suma i Marko Šćepovoć

Nažalost, derbi 21. kola u gradu na Jošanici biće odigran bez prisustva publike zbog kazne izrečene Pazarcima zbog vezanih izgreda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << publike.

Zvezda je u prvom delu sezone savladala Novi Pazar (2:1) i generalno ima daleko više uspeha u međusobnim duelima i na gostovanjima - Novi Pazar je pobedio samo aprila 2015 (2:1), dok je tri godine ranije uzeo bod (0:0).

Sve ostalo prošlo je u znaku čete iz Ljutice Bogdana.

Zanimljivo da je aktuelni trener Pazara Igor Matić jesenas sa Čukaričkim uspeo da pobedi Crvenu zvezdu dok je na njenoj klupi sedeo Barak Bahar. Danas, Matić će u novoj ulozi vojevati protiv crveno-belih, a sa druge strane biće novo lice za komandama šampiona - Vladan Milojević.

“U goste nam dolazi najveći klub u državi, koji u poslednjih šest godina osvaja titule. Imamo veliki respekt prema njima, poštujemo ih i cenimo, ali imamo svoje želje, nade i ambicije. Verujem u moj tim i nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Očekujem obostrano dobru igru i spektakl, samo što neće biti publike. Pazar je fudbalski grad i šteta je zbog ambijenta. Svi akteri bi pružili i preko maksimuma", izjavio je Matić.

Domaći tim se pred meč suočava sa kadrovskim problemima i može se desiti da prilično oslabljen dočeka Beograđane.

Abdulaj Sise je suspendovan, Uroš Lazić nema prava igranja jer je pozajmljen upravo od Crvene zvezde, dok su Ademu Ljajiću i Marku Šćepoviću stradale zadnje lože u Pančevu na meču sa Železničarem, pa su pod velikim znakom pitanja.

Pazarci su upravo nakon meča u Pančevu pisali saopštenje u kojem su izneli teške optužbe na račun predsednika sudijske komisije Dejana Santrača zbog čega ih, kako stvari stoje, čeka nova kazna.

Trener Zvezde Vladan Milojević i njegov tim nemaju kud ako žele da u stopu prate Partizan - pobeda se postavlja kao imperativ.

"Ne možemo da utičemo na to da li se igra sa publikom ili ne, ali siguran sam da će biti fudbalska atmosfera. Lepo je kad je tu publika, bez obzira što je Novi Pazar okrenut lokal patriotizmu. Što se tiče kadrovskih problema koje imaju - ni na to ne možemo da utičemo. Fokusiran sam na moj tim i igru koju želimo da prikažemo", rekao je Milojević.

Dobra vest za crveno-bele je povratak u tim jednog od najboljih igrača.

"Hvang je spreman za igru i nemam dilemu oko njega, jer se radi o kvalitetnom igraču. Imamo vremena do utakmice da odlučimo da li će početi".

Superliga, 21. kolo

Subota

14:00 Novi Pazar - Crvena zvezda

16:15 Partizan - IMT

18:30 Čukarički - Železničar

Nedelja

13:00 Radnički 1926 - Vojvodina

15:00 Spartak - Mladost

17:00 Radnički Niš - Javor

17:00 TSC - Radnik

Ponedeljak

17:00 Voždovac - Napredak

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.