Zvezda melem za evropsku ranu Partizana

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Dec.2011, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda melem za evropsku ranu Partizana

Partizan - Crvena zvezda Beograd 85:67 (16:22, 27:14, 19:15, 23:16)
Dvorana Pionir. Gledalaca: oko 4.500. Sudije: Dožai (Hrvatska), Vojinović (Srbija), Anzulović (Hrvatska).
PARTIZAN: Lo 11, Kecman 10, Raduljica 7, Miljenović 3, Lučić 15, Milosavljević 23, Katić 6, Bešović, Božić 2, Čakarević 8, Đekić, Anđušić.
CRVENA ZVEZDA BEOGRAD: Čović 4, Cvetković, Ilić 8, Lazić 2, Nedović 7, Lešić, Subotić 6, Nikolić 2, Tomas 12, Milutinović 11, B. Popović 5, P. Popović 10.
Prvi, 206, ili 77. Nije ni bitno. I ovaj derbi završen je kao i većina prethodnih – pobedom Partizana MTS. A, kako običaji nalažu i ovaj derbi je imao svog junaka. Ime mu je Dragan Milosavljević. Pa, čovek je sasuo pravi rafal u koš crveno-belih, trojke je gađao nestvarnih 5-5. Sa njim u timu, Partizan prosto nije mogao da izgubi.

Partizan je rutinski izašao na kraj sa Zvezdom i tako delimično zalečio ranu posle ispadanja iz Evrolige.
Zvezda je dobro počela, sjajno je odigrala u prvoj četvrtini ali to je bilo sve od pulena trenera Pešića na ovom meču. Parni valjak je u drugom periodu pojačao odbranu i za kratko vreme napravio seriju 14:0 kojom je prelomio meč.
Posle odlične druge  četvrtine crno-beli su u nastavku nastvili da melju protivnika da bi na krajudošli do ubedljivog trijumfa.

Prva četvrtina:
Pionir je solidno popunjen. Supertalentovani Nenad Miljenović je u timu Partizana. Kod Zvezde se očekuje debi Omara Tomasa.
Partizanova petorka na početku: Božić, Milosavljević, Lučić, Čakarević i Raduljica. Crveno-beli počinju sa postavom Bojan Popović, Lazić, Petar Popović, Subotić i Milutinović.  
Marko Čakarević je dobro otvorio meč, pogodivši sa distance. Subotić je na liniji slobodnih bacanja posle faula Lučića. Mladi krilni centar je pogodio oba bacanja.
Branko Lazić je vrlo brzo ušao u problem sa faulovima, za dva minuta napravio je dve lične greške. Andrija Milutinović je pogodio za tri i prvo viđstvo Zvezde - 5:4.
Posle nepuna četiri minuta puleni Svetislava Pešića izašli su iz bonusa. Sjajna krađa i zakucavanje Nedovića. Potom je Petar Popović pogodio za dva, Zvezda vodi 11:7. Vlada Jovanović je zatražio tajm-aut.
Tomas je po prvi put na parketu. Debi Amerikanca u crveno-belom dresu. Nedović je pogodio za tri poena, a u sledećem napadu fantastičan alej-up Čović-Milutinović za plus sedam. Odlična igra Zvezde, Nedović je lepo prošao, dodao Iliću koji sjajno zakucava za najveće vođstvo crveno-belih, plus devet.
Partizan se muči na obe strane parketa. Raško Katić je pogodio uz faul Ilića.  Faul Loa nad Čovićem, Partizan je izašao iz bonusa. Ofanzivni skok Tomasa i prvi poeni. Isti svcenario na drugoj strani, Milosavljević pogađa.
Kraj prve četvrtine, Zvezda vodi 22:16!
Druga četvrtina:
Odlična asistencija Tomasa za Ilića, Zvezda dobro otvara drugu četvrtinu. Katić izlazi iz igre, na parketu je Raduljica. Ejsi Lo pogađa za dva u poslednjoj sekundi, potom ga je faulirao Ilić.  Plejmejker crveno-belih pogodio je oba bacanja.
Čakarević je iskoristio asistenciju Loa, serija Partizana 6-0. Raduljica pogađa uz faul Popovića, serija 8-0 crno-belih. Centar Partizan pogađa slobodno bacanje, vođstvo Parnog Valjka.  Zvezda je ušla u kontra ritam, greška Lešića. Asistencija Božića za Čakarevića koji pogađa za tri.
Partizan je serijom 12-0 potpuno preokrenuo rezultat, Svetislav Pešić primoran je da zatraži tajm-aut. Nije to puno pomoglo Zvezdi, Bojan Popović je mlako ušao na ulaz, Raduljica ga je sjajno izblokirao, na drugoj strani Lučića je faulirao Petar Popović, treći faul za centra Zvezde.
Petar Popović je prekinuo seriju Partizana. Faul Subotića nad Lučićem, Zvezda je opet prebrzo ušla u bonus. Drugi faul Raduljice u napadu. Partizan je takođe izašao iz bonusa. Lučić pogađa sa distance uz faul, potom je bio siguran sa penala. Plus pet za Partizan.
Nikolić je faulirao Katića posle dobrog lob pasa Lučića. Centar Partizana pogodio je samo jedan penal. Sa druge strane faul Katića nad Nikolićem, centar Zvezde takođe je bio polovičan.

Milosavljević je pogodio dva slobodna za najveće vođstvo Partizana - plus sedam.
Po prvi put na parketu je mladi centar Partizana, Nemanja Bešović. Milosavljević pogađa za tri, Partizan ima devet poena viška. Omar Tomas je na liniji slobodnih bacanja posle faula Božića. Amerikanac je pogodio oba penala.
Kraj prvog poluvremena, 43:36! Partizan je bio sjajan u drugom periodu koji je dobio sa 27:14. Lučić i Milosavljević su postigli po devet poena, Čakarević je upisao sedam. Kod Zvezde najefikasniji bio je Milutinović sa sedam, Tomas je postigao šest a Nedović pet.

Treća četvrtina:
Petar Popović dobro otvara drugo poluvreme pogotkom za dva ali odmah potom pravi četvrti faul.  Čović je fauliran, treća lična Petra Božića. Ejsi Lo je na parketu. Čović pogađa dva bacanja.
Sjajna solo akcija Lučića koji pogađa za dva. U sledećem napadu Čović greši, da bi Čakarević bio fauliran. Krilo Partizana pogaća samo jedno bacanje. Kecaman pogađa uz faul Nedovića. Iskusni bek nije iskoristio dodatno bacanje. Odlična krađa Loa i asistencija za Lučića koji zakucava za plus 10. Pešić je primoran da zatraži minut odmora.
Nema Zvezda rešenje za zonu Partizana, Kecman poganja za 52:40.  Milutinović pogađa dva bacanja i prekuda post crveno-belih. Fantastična akcija crno-belih i zakucavanje Raduljice za plus 15. Pešić je ponovo zatražio minut odmora.
Pionirom se ori 'odlazi Đuriću' i 'Jedan je Mladen Krastajić'!!!
Raško Katić je prigovorio sudijama i dobio tehničku grešku. Popović pogađa jedan penal.
Kraj treće četvrtine, Partizan vodi 62:51. Treći period crno-beli su dobili sa 19:15.

Četvrta četvrtina:
Nedović prodire i pogađa za minus devet. Raduljica promašuje dva čista zicera, potom Milosavljević pogađa za tri. Ponovo Dragan Milosavljević pogađa za tri za plus 15.
Čović je lepo prošao pored Loa i rutinski položio loptu. Milutinović u naredom napadu promašuje, Lučić to koristi i pogađa.
Milosavljević je iz ćoška dao treću trojku u poslednjoj četvrtini a odmah potom i četvrtu. Ejsi Lo nije imao puno problema sa Čovićem, lagano ga je prošao, Partizan ima 18 poena prednosti.
Nenad Miljenović je na parketu umesto Dušana Kecmana, debi talentovanog beka u crno-belom dresu. Miljenović pogađa za tri.
Kraj meča, Partizan je pobedio 85:67.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.