Zvezda je bliža pobedi od Partizana

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 10:42

"Zvezda je bliža pobedi od Partizana"

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana ovog četvrtka od 20.00 igraju treći ovosezonski "večiti" derbi.

Oba dosadašnja, i u ABA i u Evroligi, dobio je Partizan, a pred prvi okršaj u 2024. godini legendarni Zoran Moka Slavnić prednost daje crveno-belima.

"Naravno da ću gledati derbi, ići će i sin sa mnom jer se to ne propušta, ali ovo više nije derbi kakav je nekada znao da bude. Nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imao miris i ukus i bio je nešto specijalno za igrače i navijače. Šteta što neće biti gostujućih navijača na utakmici, jer to daje poseban doživljaj i ukras derbiju kakvog smo svi voleli", rekao je Slavnić za "Žurnal".

"Partizan ide dobrim putem, još uvek traže igru, ali imaju veliki potencijal koji uvek mogu da iskoriste, ali smatram da je Zvezda bliža pobedi i da će veliku ulogu imati ogroman broj navijača koji će dati svoj doprinos. Brejkom nad Makabijem i Fenerbahčeom su napravili veliki korak i ulili dosta samopouzdanja koje uz momentum u dobru energiju mogu da iskoriste u derbiju".

Ključ derbija, smatra Slavnić, drži Miloš Teodosić.

"Kod njega je najbitnija fizička spremnost, on je kreativac koji ima strahovit pregled igre i fantastičan je asistent koji će imati veliku ulogu u ishodu meča ako bude bio fizički spreman, ali u suprotnom Zvezda neće imati mnogo koristi od njega", zaključio je Slavnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.