Zvezda brine zbog Klea

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda brine zbog Klea

Čelnici Fudbalskog kluba Crvena zvezda zatražiće objašnjenje od Zajednice klubova Superlige Srbije da li Partizan preko brazilskog napadača Klea rešava problem stranaca u redovima "crno-belih", prenosi "Politika".

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Ivica Dačić najavio je da bi Kleo mogao uskoro da dobije srpsko državljanstvo. Čelnici Crvene zvezde tvrde da "njihovi" Brazilci Kadu i Savio bolje govore srpski od Klea. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Crveno-beli" postavljaju pitanje da li bi i Kadu i Savio mogli da dobiju srpsko državljanstvo.

U Zvezdi sumnjaju da Partizan preko Klea rešava problem viška stranaca.

"Pošto za razliku od Partizana nemamo problem s viškom stranaca, uopšte ni ne razmišljamo o mogućnosti da za njih tražimo državljanstvo", rekao je savetnik predsednika Crvene zvezde za medijska pitanja Miodrag Antonijević.

Fudbalski savez Srbije je od ove sezone ograničio broj stranaca u Superligi. U protokolu za svaku utakmicu u jednom timu mogu da budu najviše petorica stranih fudbalera. Stranci u Crvenoj zvezdi su Kadu, Savio, Isah, Adi i Marko Vešović, koji je već podneo zahtev za dvojno državljanstvo.

Pored Klea, stranci u Partizanu su: Moreira, Lazevski, Kizito, Boja i Kamara, što praktično znači da je jedan od igrača višak.

"Ne bavimo se time da li će Kleo igrati za reprezentaciju Srbije. To je stvar selektora Radomira Antića i sigurni smo da na njega neće uticati pritisci. Nadamo se da će on odlučivati isključivo u najboljem interesu srpskog nacionalnog tima. Narednih dana ćemo tražiti zvanično objašnjenje od Zajednice Superlige da li igrač koji je licenciran kao stranac može tokom takmičenja da promeni status i postane domaći igrač. Jasno je da Partizan ima višak stranaca. Najavili su dovođenje još jednog u zimskom prelaznom roku. Nadamo se da ovo nije rešavanje tog problema. Neka rade šta hoće s reprezentacijom, ali ne bi smelo da bude promena pravila igre tokom domaćeg takmičenja", rekao je anonimni izvor blizak čelnicima Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

FK CZ: Ni Vešović neće biti stranac

Izvor: B92, 06.Sep.2010, 15:45

Nakon Brazilca Klea, srpski pasoš dobija i Marko Vešović, fudbaler Zvezde, koji će nastaviti da igra za Crnu Goru, prenosi "Blic"...Crvena zvezda spremila je odgovor Partizanu na deljenje pasoša - posle Brazilca Gabrijela Kordove Klea, koji postaje srpski državljanin, istim stopama bi mogao i mladi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.