Zvezda bolja od Mege za finale s Partizanom

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bolja od Mege za finale s Partizanom

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se večeras u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u drugom polufinalu u Nišu pobedili Mega Bemaks sa 92:73 (12:16, 30:21, 18:24, 32:9).

Zvezda će se, u reprizi prošlogodišnjeg finala, za trofej u Kupu boriti protiv Partizana, koji je ranije danas bio bolji od FMP-a.

Crveno-bele je do pobede vodio Bili Beron sa 20 poena, 15 je ubacio Dejan Davidovac, poen manje Stratos Perperoglu, dok je 12 postigao Ognjen Dobrić. U poraženom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << timu najbolji je bio Edin Atić sa 20 poena.

Ekipa Milana Tomića je na kraju ubedljivo slavila, iako nije tako izgledalo prve tri četvrtine. Zvezda je loše počela utakmicu, Mega je imala je prednost sve do tri minuta pre kraja druge četvrtine kada su crveno-beli poveli prvi put na meču (33:31).

Zvezda je u trećoj deonici imala plus osam, Mega se vratila i ponovo povela, ali su crveno-beli meč prelomili u poslednjoj četvrtini kada su Megi ubacili 32 poena.

Finale je na programu sutra od 17.00.

Partizan prvi finalista Kupa Koraća

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u polufinalu u Nišu pobedili ekipu FMP-a sa 83:71 (21:16, 18:20, 24:21, 20:14).

Partizan je do pobede vodio Džok Lendejl sa 18 poena, Vanja Marinković je ubacio poen manje, dok je Aleks Renfro utakmicu završio sa 13 poena. U poraženom timu najefikasniji je bio Stefan Pot sa 15 poena, Marko Jeremić je dodao 13, a Duop Rit 12 poena.

Partizan je od samog početka utakmice bio u prednosti, kontrolisao je rezultat i u nekoliko navrata je imao i dvocifrenu prednost. FMP je, međutim, u finišu prvog poluvremena uspeo da smanji taj zaostatak na samo tri poena (39:36).

U trećoj četvrtini se rasplamsala borba na parketu Čaira. Poenima Jeremića, FMP je na startu treće deonice poveo prvi put na meču (41:39), ali su crno-beli nakon dve vezane trojke Marinkovića ponovo stekli dvocifrenu prednost (59:49).

Izabranici Andree Trinkijerija su u poslednju četvrtinu ušli sa plus šest i bez većih problema su sačuvali prednost za plasman u četvrto uzastopno finale Kupa Radivoja Koraća.

U drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Mega Bemaks.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.