Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2020, 19:57

Zvanično: Kori Volden je prešao iz Partizana u Zvezdu!

Amerikanac platio obeštećenje i potpisao dvogodišnji ugovor

Crvena zvezda je večeras i formalno potvrdila još jedno pojačanje. Ono najzvučnije.

Ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana je potpisao Kori Volden.

Doskorašnji košarkaš Partizana možda nema tako atraktivnu biografiju poput Džordana Lojda ili Lendrija Noka, ali je njegov transfer na ovim prostorima prava košarkaška bomba. Volden je Zvezdu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pojačao iz redova ljutog rivala Partizana i tako izazvao ogromnu pažnju.

Američki bek je letos došao u Partizan iz izraelskog Hapoel Holona u kojem je proveo dve godine i za nepunu sezonu postao jedan od miljenika navijača crno-belih. Pružao je odlične partije u timu Andree Trinkijerija dok sezona nije prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Iako je letos potpisao ugovor na dve godine, imao je opciju da sam sebi plati obeštećenje posle godinu dana ako poželi da napusti Partizan. Kako je došlo do kašnjenja u isplati zarada u Partizanu, Volden je rešio da napusti klub i da plaćanjem obeštećenja kroz dugovanja dobije odrešene ruke za odlazak iz Humske. U međuvremenu je dogovorio prelazak u Crvenu zvezdu, a iz Partizana je potencirano da je 'igraču ponuđeno znatno više para u budućem klubu'.

Zvezda je večeras potvrdila da je Volden potpisao dvogodišnji ugovor i istakla zadovoljstvo što je Amerikanac ‘prepoznao klub kao pravu sredinu za dalji napredak’, kao i da je njegovo ugovor ‘izuzetno ekonomski isplativ za igrača tog kvaliteta’. Zvezda navodi i da je ‘Volden samostalno platio obeštećenje kako bi potpisao ugovor’.

Volden će sa crveno-belima debitovati u najjačem klupskom takmičenju Evroligi i biće značajno pojačanje za bekovsku liniju crveno-belih. Volden nije klasičan plejmejker ili bek šuter, ali uspešno pokriva obe pozicije. Karakterišu ga odlične atletske sposobnosti, dobar ulaz i odlična odbrana.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.