Zvanično: Filipovski više nije trener Partizana

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 18:03

Zvanično: Filipovski više nije trener Partizana

Saša Filipovski više nije trener prvog tima KK Partizan.

NIS. Nakon subotnjeg poraza od Cibone, dosadašnji trener crno-belih i njegov asistent Boban Mitev, obavili su razgovor sa upravom kluba i postignut je sporazum o prekidu saradnje.

"Nakon razgovora obavljenih između uprave kluba i dosadašnjeg trenera Saše Filipovskog, postignut je sporazum o raskidu ugovora sa njim i njegovim prvim asistentom,Bobanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mitevim. KK Partizan NIS se ovom prilikom zahvaljuje Saši Filipovskom i Bobanu Mitevu na vremenu koje su proveli u crno-belom taboru i svom trudu koji su svakodnevno ulagali u Partizan", saopštio je Partizan.

Nakon subotnjeg poraza od Cibone, dosadašnji trener crno-belih i njegov asistent Boban Mitev, obavili su razgovor sa upravom kluba i postignut je sporazum o prekidu saradnje.

Filipovski i Mitev su u Partizandošli 5. novembra 2020. godine, nakon što je mesto šefa stručnog štaba ostalo upražnjeno odlaskom Vlada Šćepanovića.

Pod vođstvom Saše Filipovskog, crno-beli su ostvarili plasman u Top 16 fazu Evrokupa i polufinale Kupa “Radivoj Korać”. Ipak, serija loših rezultata, pre svega u ABA ligi, dovela je do toga da trener i uprava kluba sednu za sto i dogovore se o prekidu saradnje.

Šef stručnog štaba KK Partizan do kraja sezone 2020/21 biće Aleksandar Matović, iskusni trener koji se u stručnom štabu prvog crno-belih nalazi od leta 2017. Matović je pre toga dugo godina radio u mlađim selekcijama Partizana, a u košarkaškim krugovima je posebno poznat po kvalitetnom individualnom radu sa igračima. Matovićev asistent biće koordinator mlađih selekcija KK Partizan i čovek koji je bio deo stručnog štaba Nenada Čanka u sezoni 2017/18, odnosno Vlada Šćepanovića na početku tekuće sezone, Dejan Džoli Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.