“Žućkova levica” za Partizan

Izvor: Megafon.co, 18.Feb.2019, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Žućkova levica” za Partizan

Posle neizvesne utakmice, Partizan je pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 76:74 u borbi za trofej Kupa Radivoja Koraća – “Žućkovu levicu”.
Kako su košarkaši slavili na parketu, pogledajte u videu ispod.

Trener  Andrea Trinkijeri, kome je ovo prva titula sa klubom Partizan, rekao je da je trofej trofej, ali kada na njemu piše “Korać”, onda je još važniji.
“Iskreno čestitam Zvezdi na fer i čvrstoj igri. Bilo je puno preokreta, igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << smo muški i borili se. Zbog svega toga cenim rivala, ovo je sport, zato im čestitam kako su se borili… Finale je uvek ovako, pobedili smo na jednu loptu, mogla je da slavi i Zvezda… Imali smo fantastičnu egzekuciju na 1.1 sekundu pre kraja, bio je baš dobar pas, čist faul, pogledao sam snimak… Mogli smo i pre da rešimo meč, ali nam je falilo zagrađivanje. U poslednja tri i po minuta smo preokrenuli sa par sjajnih odbrana. Lepo je osvojiti trofej u februarau, ali ima još puno da se radi. Čestitam mojim igračima i svima koji su pomogli da napravimo ovaj uspeh, idemo dalјe…”
Košarkaši Crvene zvezde nisu izašli na parket da prime srebrne medalje, a predsednik kluba Nebojša Čović održao je vanrednu konferenciju na kojoj je rekao da je reč o sistematskoj krađi i da KSS ne postoji.
“Što se tiče suđenja Beloševića koji je celu utakmicu tendenciozno i postepeno, onako, vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu, da bi na kraju je dovršili svoj posao. Čist faul u napadu koji nije sviran. Pre toga ih je nagradio dva bacanja kada je isteklo vreme, nisu preneli loptu. A onda na kraju Obrknežević koji svira nešto što se u košarci uopšte ne svira. Ako je to svirano, onda je trebalo da bude svirano i ono nad Perperogluom. Ali to je Kup Srbije. Vrlo ćemo onako jasno da preispitamo da li uopšte u tim akcijama treba učestvovati.”
A kakva je bila atmosfera na finalnoj utakmici na Kupu Radivoja Koraća, koji je 5. put zaredom održan u Nišu, pogledajte na fotografijama Marka Micića.
Partizan – Crvena zvezda: finale Kupa Radivoja Koraća
Pogledaj vesti o: Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Trinkijeri: Trofej je još važniji kada piše Korać na njemu [foto]

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2019

Ne donosi osvajanje Kupa Radivoja Koraća ništa “opipljivo”, pa se često postavlja pitanje koliko je značajan. Ipak, trener tima koji je u “Čairu” osvojio “Žućkovu levicu” Andrea Trinkijeri, a kome je inače ovo prvenac na klupi Partizana, kaže da je trofej trofej, a ako “piše Korać...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.