Žućkova levica 7. put u rukama Partizana

Izvor: RadioCity.rs, 18.Feb.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žućkova levica 7. put u rukama Partizana

Bio je ovo pravi derbi, ekipe ujednačene do samog kraja, igra puna neizvesnosti, praćena skandiranjem i zaglušujućom bukom strastvenih navijača sa prepunih tribina hale Čair.
Sjajno finale iz kog je kao pobednik izašao Partizan i odbranio titulu, a čiji će se kraj verovatno tek prepričavati i procenjivati.
U redovima Partizana najviše poena, po >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << 18 postigli su Aleks Renfro i Džok Lendejl, koji je sa linije za slobodna bacanja doneo trofej crno-belima. U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Beron, koji je postigao 18, kao i Davidovac i Regland sa po 17 poena.

Svečana dodela medalja i trofeja bez Zvezdinih igrača
Na početku svečane dodele medalja, KSS je dodelio gradu Nišu i RKSIS plakete za odličnu organizaciju, koju je Urošu Parliću predao Dragan Marković, generalni direktor Triglav osiguranja, koji je takođe uručio plaketu i generalnom sekretaru RKSIS Aleksandru Jociću.
Najbolji strelac finalne utakmice sa 18 poena bio je košarkaš Partizana Džok Lendejl, a nagradu mu je dodelio selektor Aleksandar Đorđević, dok je od Đorđa Koraća dobio umetničku sliku.

Za MVP igrača finala Kupa izabran je prvotimac Partizana Aleks Renfrou, kome je priznanje dodelio Aleksandar Đorđević.
Zlatne medalje crno-belima dodelili su predsednik KSS Predrag Danilović i generalni direktor Triglav osiguranja Dragan Marković.
Veliki prelazni pehar, kao i manji pehar u trajno vlasništvo, kapitenu Partizana Novici Veličkoviću uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.
Andrea Trinkijeri, trener Partizana NIS čestitao je Zvezdi na odličnoj igri i svojim igračima na borbenosti do kraja. On je dodao i da je pregledao snimak i da je faul nad Lendejlom bio čist.

„Iskreno čestitam Zvezdi na fer i čvrstoj igri. Bilo je puno preokreta, igrali smo muški i borili se. Zbog svega toga cenim rivala, ovo je sport, zato im čestitam kako su se borili… Finale je uvek ovako, pobedili smo na jednu loptu, mogla je da slavi i Zvezda… Imali smo fantastičnu egzekuciju na 1.1 sekundu pre kraja, bio je baš dobar pas, čist faul, pogledao sam snimak… Mogli smo i pre da rešimo meč, ali nam je falilo zagrađivanje. U poslednja tri i po minuta smo preokrenuli sa par sjajnih odbrana. Lepo je osvojiti trofej u februaru, ali ima još puno da se radi. Čestitam mojim igračima i svima koji su pomogli da napravimo ovaj uspeh, idemo dalje.“

Čović: Evidentna sistemska krađa
Košarkaši Crvene zvezde su posle utakmice čestitali Partizanu na pobedi ali nisu izašli na parket da prime srebrne medalje. Trener Crvene zvezde Milan Tomić nije se pojavio na konferenciji za medije, a tokom večeri predsednik kluba Nebojša Čović održao je vandrednu konferenciju povodom finala Kupa Koraća u hotelu u kom su odseli. On je rekao da je počinjena evidentna sistemska krađa i da “nikada nije mogao da čestita nekome ko je nešto ukrao”, pa neće ni sada, kao i da će se preispitati i razmotriti da li će Zvezda i dalje učestvovati u Kupu Srbije.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.