Izvor: PRObjave.com, 24.Nov.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žolt Der u kragujevačkom Radničkom

Državni šampion u drumskoj vožnji za ovu godinu, učesnik šampionata sveta u Melburnu, pobednik etape na trci u Boliviji Žolt Der (27 godina) potpisao je ugovor sa klubom Radnički iz Kragujevca i obaveza sa na jednogodišnju vernost sa mogućnošću produženja na još godinu dana. Der je ove sezone vozio za profi tim "Partizan Srbija".

Ugovor su na prigodnoj svečanosti potpisali Der i predsednik Randičkog Branko Ostojić.

- Naš cilj je jasan, želimo osvajanje šampionske titule, pojedinačno i ekipno i to u obe olimpijske discipline, drumskoj vožnji i planinskom bicklizmu. Dolazak tako kvalitetnog bicikliste kakav je Der sigrno će pomoći ne samo da zabeležimo vrhunske rezultate, nego i da popularišemo sport među mladima u Kragujevcu i privučemo nove takmičare. Takođe, jedan smo od retkih klubova koji aktivno podstiču i podržavaju paraolimpijski sport kroz tandem biciklizam, pa je realno očekivati da u narednoj sezoni, neko od naših članova ostvari normu za olimpijske i paraolimpijske igre - naglasio je prvi čovek biciklista Radničkog, Branko Ostojić.

Žolt Der, koji krajem sedmice odlazi sa reprezentacijom u kojoj je i još jedan član Radničkog Predrag Prokić, na trku "Oko Meksika" je rekao:

- Radnički je dobro organizovan i vođen klub i ima kvalitetan program. Trudićemo se i da ispunimo želju predsednika da Kragujevac dobije olimpijca u biciklizmu...

Kragujevčani će imati odličan sastav u drumskom biciklizmu. U ekipi su državni šampion Žolt Der i vicešampion Goran Šmelcerović, nekadašnji prvak Predrag Prokić kao i mlađi vozači Lazar Filipović, Vuk Arsić, Stefan Paunović i Nemanja Vuković. Radnički će na drumu imati i ekipu kadeta.

Najbolje takmičare u planinskom biciklizmu predvodiće državni i balkanski prvak Bojan Đurđić, a u odbrani ekipne titule pomoći će mu Mirko Skandarski juniorski šampion države i Balkana, Vuk Arsić, Stefan Paunović i junior Luka Nikolić.

Tandem bicikliste (paraolimpijska disciplina), predvodiće pilot Vladimir Potrić i kopilot Lazar Filipović (zvanični državni prvaci), a takođe Nemanja Stanković i Milan Petrović koji se zahvaljujući dobrim međunarodnim rezultatima već nalaze u granicama olimpijske norme (među prvih dvadeset u svetu)

U stručnom štabu Radničkog su sportski direktor Aleksandar Marić, sa pomoćnicima Slobodanom Vasiljevićem (planinski biciklizam), Zoranom Živkovićem (ciklo kros) i Markom Pavlovićem (paraolimpijski biciklizam), a za bicikle brinuće mehaničar Ivica Todorov.

- Ovih dana se javilo još nekoliko mladih vozača koji žele da karijeru nastave u našem klubu. U obe discipline, drumskom i planinskom biciklizmu, imamo ekipe sastavljene od iskusnih vozača sa bogatim reprezentativnim iskustvom i mladih takmičara koji imaju od koga da uče i to ih najverovatnije i privlači u klub. Spisak nije konačan, a sve će zavisti od programa koji budemo usvojili - kaže Aleksandar Marić - Korišćenjem pozitivnih iskustava iz ranijeg perioda po slovenačkom modelu, formirali smo biciklistički pul u kojem se nalaze uspešna preduzeća i ustanove. Generalni sponzor je DOO "Srećković kvadrati" (Šabac), a generalni pokrovitelj Skupština grada Kragujevca. Uz bicikliste će biti i ugledne firme "Prvako" (Kragujevac), Mine d.o.o. (Kragujevac), "Krosroud" Kragujevac (izrada biciklističke opreme), "Prizma" (Kragujevac), SZR "Krug" (Kragujevac), "Grafički centar Đukić" (Šabac), "Atlantik" (Jagodina), "Kragujekspres", SZR "Pireli", SG "Line" i "Ikstrim sport" (sve iz Kragujevca). Ciklo pul niije konačan, zaintersovano je još nekoliko uglednih organizacija iz osiguranja i proizvodnje bicikala.
Biciklistički savez Srbije
Terazije 35
11000 Beograd
Tel: +381 (0)11 32 34 616
Email: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na PRObjave.com...






Povezane vesti

Radnički uzeo Partizanu šampiona

Izvor: Sportal.rs, 25.Nov.2010, 14:10

Šampion Srbije za 2010. godinu u drumskoj vožnji, Žolt Der (27), napustio je redove Biciklističkog kluba Partizan potpisavši jednogodišnji ugovor sa kragujevačkim Radničkim.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.