Živković dirigovao pobedu Partizana

Izvor: B92, 18.Okt.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković dirigovao pobedu Partizana

Fudbaleri Partizana savladali su Javor 3:2 (2:1), posle preokreta na debiju Ljubinka Drulovića na klupi crno-belih.

Srpski šampion je već u desetom minutu bio u zaostatku, Miloš Ostojić je poklonio gol Stefanu Dražiću, ali je već do poluvremena preokrenuo.

Zahvaljujući novoj sjajnoj predstavi Andrije Živkovića crno-beli su u roku od šest minuta postigli dva gola, da bi pobedu 20-ak minuta pre kraja potvrdio Valerij Božinov.

Nakon što se Ostojić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskupio za grešku i golom posle kornera izjednačio u 29. minutu, Živković je uz pomoć Crnomarkovića doneo 2:1 u 35.

Pola sata pre kraja najbilji igrač crno-belih promašuje penal, što je treći uzastopni promašaj igrača Partizana sa bele tačke u nizu, ali se iskupio asistencijom za Božinova za 3:1 u 67.

Partizan je u nastavku meča "trošio" vreme, ali je u drugom minutu nadoknade vremena Marko Kolaković iskoristio dekoncentraciju domaćina i postavio konačan rezultat.

Javor je u poslednjim sekundima imao šansu da šokira Humsku, Švonja je gađao donji levi ugao iskosa sa leve strane, ali je Živko Živković bio oprezan.

Superliga, 14. kolo:

Partizan – Javor 3:2 (2:1)

Ostojić 29, A. Živković 35, Božinov 67 Dražić 10, Kolaković 90+2

Partizan: Ž. Živković – Subić, Ostojić, Dornelas, Vulićević – Brašanac (Ninković 15'), Jevtović (N. Petrović 46') – Lukić, Grbić, A. Živković – Božinov (Šaponjić 75')

Javor: Đogatović – Đokić, Crnomarković, Miletić, Gajić, Silva, Gafurov (Cecarić 68'), Docić, Ađuru (Švonja 73'), Kolaković, Dražić

Partizan je uspostavio terensku inicijativu od prvog minuta, preko Živkovića je kreirao većinu napada, ali nije bilo konkretnih akcija u prvih desetak minuta meča.

A onda je usledio hladan tuš u desetom minutu, Miloš Ostojić je napravio amatersku grešku, poprečnim pasom predao je loptu Stefanu Dražiću koji izlazi sam na Živka Živkovića i kroz noge golmana Partizana nalazi put do mreže – 0:1.

Nekoliko minuta kasnije Drulović je dobio novi udarac na debiju, povredio se Darko Brašanac, a zamenio ga je Nikola Ninković, koji je u odsustvu Saše Ilića i Stefana Babovića postao kapiten.

Partizan u 15. minutu propušta stopostotnu šansu. Ninković je poslao fantastičan pas u kazneni prostor za Živkovića koji sjajno prima i stiže do stative, na vreme je odigrao povratnu loptu za Božinova, ali Bugarin promašuje nemoguće, šalje loptu preko praznog gola.

Dva minuta kasnije crno-beli su imali još jednu sjajnu priliku, opet je Ninković servirao priliku Živkoviću, krilni igrač gaša donji levi ugao, ali brani Đogatović.

U 22. minutu Božinov propušta još jedan zicer, nakon gužve u kaznenom prostoru Javora jedan igrač gostiju nespretno reaguje i lopta se odbija do Bugarina, kojem šut sa 5-6 metara brani Đogatović.

Konačno, u 29. minutu Partizan uspeva da izjednači rezultat. Nakon kornera sa leve strane lopta je pala na nogu Milošu Ostojiću koji sa tri metra trese mrežu i uspeva da se iskupi za kiks iz desetog minuta – 1:1.

Samo šest minuta kasnije crno-beli stižu do preokreta. Andrija Živković je krenuo u napad preko desne strane, zalomio je ka kaznenom prostoru i odlučio sam da završi akciju. Šitirao je nisko sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila Crnomarkovića i prevarila Đogatovića završivši pod prečkom – 2:1.

Nije bilo uzbuđenja do kraja prvog poluvremena u Humskoj 1.

Drulović je na poluvremenu morao da izvrši još jednu prinudnu izmenu, opet je morao da menja zadnjeg veznog, zbog povrede meč nije mogao da nastavi Jevtović, pa ga je zamenio mladi Nemanja Petorić, koji je ovu sezonu počeo kao levi bek.

Partizan je krenuo oprezno u drugo poluvreme, kontrolisao je ritam igre, čekao grešku gostujuće odbrane da pokuša da duplira vođstvo.

Očigledno poučeni bolnim iskustvom iz Surdulice, gde su lako ispustili dva gola prednosti, Partizan je u drugom pluvremenu igrao maksimalno obazrivo, bez mnogo otvorene igre i srljanja ka golu Javora, koji s druge strane, nije uspevao da dođe do prostora za igru u toj situaciji.

Ipak, tridesetak minuta pre kraja crno-beli dobijaju šansu da reše meč. Konačno kreću ofanzivnije, što donosi penal domaćinu. Živković je fantastično proigrao Grbića koji je izašao sam ispred gola rivala, ali ga s leđa obara Gajić koji dobija drugi žuti karton.

Međutim, crno-beli promašuju treći uzastopni penal u Superligi, nakon dva protiv Čukaričkog, nisu iskoristili ni ovaj, koji je izveo Andrija Živković. Đogatović je odbranio njegov šut.

Ipak, samo tri minuta kasnije Živković se iskupio. Opet je poslao fantastičan pas u prazan prostor, ovaj put do Valerija Božinova koji koristi svoj treći zicer i konačno ubacuje loptu u mrežu, po zemlji pored golmana Javora – 3:1.

Bugarin je postigao sedmi gol u Superligi, drugi je strelac sa golom zaostatka za igračem Crvene zvezde Aleksandrom Kataijem.

Ovaj gol je definitivno rešio meč, gosti nisu imali snage da se vrate sa igračem manje, a crno-beli su zatvorili sve prilaze svom golu i kontrolom sredine terena "trošili" preostalo vreme.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DRULOVIĆU POMEŠANA OSEĆANJA: Zadovoljan zbog bodova, ali…

Izvor: HotSport.rs, 18.Okt.2015

Ljubinko Drulović debitovao je na klupi Partizana pobedom nad Javorom 3:2 (2:1) u 14. kolu Superlige Srbije.. . – Moramo da budemo zadovoljni. Poklonili smo prvi gol Javoru i uspeli da se vratimo. Igrali smo dobro stvarali šanse i promašili penal. Žao mi je što su se neki važni igrači za moj...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.