Izvor: MozzartSport.com, 18.Jul.2020, 15:27

Zdjelar je igrač za lige petice, ali potreban je Miloševiću

Za Partizanovog motorina interesuju se Italijani i Nemci, klub ga mami novim ugovorom

Svakodnevno se priča o interesovanju za Umara Sadika, skauti nekih od najvećih evropskih klubova u tefteru su podvukli ime i prezime Filipa Stevanovića, sa Bliskog istoka stižu najave o milionima potrebnim za transfer Sejdube Sume, a osim najatraktivnijih, ima Partizan još igrača i te kako zanimljivih inostranom tržištu. Otkako je u zimu 2018. stigao u Humsku, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Saša Zdjelar je najbolji fudbal igrao pod komandom Sava Miloševića, te bi sezona u kojoj je potvrdio sebe kao neizostavnog člana startnih 11 mogla bi da mu obezbedi drugi odlazak van granica Srbije.

Prema saznanjima MOZZART Sport, za vezistu crno-belih „zagrizli“ su Italijani. Dva kluba iz Serije A, čija imena se zasad drže u tajnosti, ostvarila su direktan kontakt sa igračem i predočila mu želju da ga angažuju. Osim toga, na Zdjelarovu adresu stigao je i poziv iz Nemačke, što ukazuje da zlatnog Orlića sa Novog Zelanda tretiraju kao fudbalera koji bi bez problema mogao da igra u „ligama petice“. Uostalom, tokom 2019. pominjalo se da bi francuski Bordo mogao da ga angažuje, što je još jedan dokaz da ga i mimo Superlige cene.

Koliko – još se ne zna, jer tema „plaćanje“ nije otvorena. Prema procenama specijalizovanih sajtova, Zdjelarova vrednost na tršištu je 2.200.000 evra, nezvanično bi se ponude kretale u reonu od 1.500.000 do 2.000.000, ali...

Kako se može čuti, ljudi iz kluba nisu raspoloženi za prodaju jednog od najstabilnijih igrača prvog tima. Po dva osnova: budžet planiraju da popune transferima Stevanovića (i)li Sadika, a Zdjelara doživljavaju kao ključnu kariku na sredini terena za koju nemaju zamenu, iako su naciljali Marka Docića iz Čukaričkog. Na kraju krajeva, minule sezone Zdjelar je od 47 zvaničnih utakmica odigrao čak 44, propustivši samo duele sa Voždovcem (pod obrazloženjem stručnog štaba da je njemu i Nemanji Miletiću bio neophodan odmor posle gostovanja u Kazahstanu, što su Zmajevi iskoristili da slavei 2:1), na prolećnoj premijeri sa Radnikom (imao povišenu temperaturu) i u uvodnom duelu kupa, sa Vodojažom (na terenu bili drugopozivci). Da je bilo potrebe, bez problema bi bio na terenu.

Vrlo bitan detalj kad se povede priča o statusu Saše Zdjelara u Partizanu je odnos sa Savom Miloševićem. Igrao je redovno i pod palicama Miroslava Đukića i Zorana Mirkovića, da bi dolaskom nekadašnjeg reprezentativnog golgetera dobio više slobode na i van terena i izrastao u tihog lidera svlačionice. Koliko god zanimljive ponude bile, Miloševiću nije u interesu da u osvit nove sezone ostane bez bitnog pojedinca. Ruku na srce, sličan slučaj zabeležen je zimus, pa je trener na kraju popustio pred zahtevom Zorana Tošića da se otisne u Kinu, obrazloživši Bambijev odlazak rečima „nemam srca da ga zadržim“. Kakve je relacije izgradio sa Zdjelarom realno je očekivati da i njemu upali zeleno svetlo za odlazak. Naravno, ako bivši fudbaler Olimpijakosa i Majorke želi da se još jednom oproba u inostranstvu.

Poslednju reč, ipak, imaće čelnici kluba. Svesni da Saša Zdjelar ulazi u završnu godinu ugovora spremaju mu ponudu za nastavak saradnje. Trebalo bi da glasi do juna 2023, logiično je očekivati uz bolje finansijske uslove od postojećih. U prvi mah se činilo da je igrač spreman za potpis, ali ne ukazuje se baš svaki dan šansa da se oproba u „ligama petice“.

Valja i to razumeti.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.