Zato sam pokazivao dolare – Moneke o rušenju Partizana i šta su mu rekli Naneli i Ledej

Izvor: B92, 05.Nov.2023, 10:04

"Zato sam pokazivao dolare" – Moneke o rušenju Partizana i šta su mu rekli Naneli i Ledej

Partizan je ponovo u Vitoriji u poslednjoj sekundi prokockao pobedu, a ovog puta "krivac" je bio Čima Moneke.

Pri rezultatu 82:83, Nigerijac je na 0,3 sekunde pre kraja uhvatio skok u napadu pored Ognjena Jaramaza, Alena Smailagića i Uroša Trifunovića i bio fauliran.

Prišli su mu Džejms Naneli i Zek Ledej, te pokušali da ga poremete na sve moguće načine. To se jasno videlo i u televizijskom prenosu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ali, nisu uspeli.

Čima Moneke je pogodio dva slobodna bacanja, te doneo Baskoniji drugi trijumf u sezoni. Na istom skoru 2-4 ostali su i crno-beli.

Dva dana posle utakmice, Moneke je dao intervju za "Mozzartsport", u kom je do detalja ispričao šta se dešavalo u poslednjoj sekundi 6. kola Evrolige.

"Prvo što hoću da kažem da je taj momenat u finišu meča protiv Partizana već postao jedan od omiljenih u mojoj karijeri. To je esencija sporta, nadmetanja. Zbog toga svi gledamo košarku i uživamo u sportu. Jedan tim na sve moguće načine želi da zadrži prednost i dođe do pobede za koju je borio prethodnih 40 minuta, a onda je sav pritisak na protivniku da pokuša da preokrene. Neverovatna situacija koju ću pamtiti", rekao je Moneke.

Zatim je demistifikovao sve šta su mu rekli Naneli i Ledej.

"Mislim da su svi mogli da vide o čemu smo pričali. Oni su govorili da sigurno neću pogoditi dva slobodna bacanja, a ja sam im odgovorio da nema šanse da promašim. Na kraju smo napravili i opkladu. Kladili smo se u mesečnu platu da ću pogoditi oba, očekujem isplatu kada budem došao na meč u Beogradu da igram protiv Partizana. Zbog toga sam posle utakmice pokazivao znak dolara", uz smeh dodaje Moneke.

Nakon meča je postao meta navijača Partizana na društvenim mrežama.

"Ne znam koliko hiljada poruka sam dobio. Od navijača Partizana, navijača Zvezde koji mi zahvaljuju. Opet... to je sport. Stvarno specifična utakmica koja će se pamtiti. Na kraju, drago mi je što sam uspeo da pomognem ekipi".

Navodno je Moneke pre dva leta bio na meti upravo Partizana.

"Kada sam napuštao Sakramento, agent mi je rekao da je Partizan jedan od timova koji je navodno pokazao interesovanje za mene. Međutim, onda su iz kluba rekli da nikada nisu čuli za mene i da nije tačno da me žele što je stvarno čudno jer nikada ne bih izmislio tako nešto. Stvarno nemam zbog čega da lažem, samo sam rekao ono što mi je agent u tom trenutku preneo. Sada sam igrač Baskonije i vrlo sam zadovoljan ovde".

O klubu iz Humske imao je samo reči pohvale.

"Ne znam koliko ljudi znaju, moj dobar prijatelj je Dante Egzum. U momentu kada je postalo jasno da on dolazi u Partizan sreo sam Kevina Pantera u Las Vegasu, tada smo popričali. Mislim da je Partizan sjajan klub koji radi na najbolji mogući način. Naravno, svi pričaju o atmosferi na njihovim utakmicama, to je nešto što jedva čekam da iskusim. Nikada do sada nisam igrao u Srbiji i mečevi protiv Partizana i Crvene zvezde su definitivno nešto što jedva čekam da iskusim. Često sam dobijao od navijača Partizana poruke da dođem u njihov klub, verovatno jer sam pohvalno pričao o njima, pre svega o Dante Egzumu i Matijasu Lesoru".

Duško Ivanović je svojim dolaskom odmah probudio Baskoniju.

"Vidi se da se trener Ivanović oseća komforno u Baskoniji. Svi u klubu mu veruju, svi ga slušaju, a odmah je zadobio i poštovanje igrača".

"Promenio je neke principe u odbrani. Od prvog dana je došao sa ciljem da ostvari komunikaciju sa igračima i mislim da je u tome uspeo. Svi ga slušamo i svi idemo napred sa istim ciljem, a to je da pobeđujemo utakmice".

Za Ivanovića se priča da forsira jake treninge, gotovo neizdržive.

"Čuo sam glasine, mislim da je svako čuo te glasine, ali iskreno... barem što se tiče ovih prvih nekoliko dana saradnje, nije to ništa sa čime se već nisam susretao u karijeri. Ubedljivo najteži i najžešći treninzi su bili kod trenera Pedra Martineza u Manresi. Oni su me pripremili za sve ostalo što se dešavalo u karijeri i ja sam uvek neko ko je spreman da radi i trenira. Definitivno je Duško Ivanović stara škola trenera. Zahteva rad, zahteva jaku odbranu, ja to volim".

Moneke je oduševljen sa tri tima u Evroligi.

"Moram da priznam da su me tri tima oduševila na početku ove sezone. To su Barselona, Virtus i Valensija. Igraju sjajnu košarku, ali mislim da će još mnogo toga zanimljivog da se desi tokom ove sezone. Veliki je broj klubova koji imaju stvarno kvalitetne sastave i svestan sam da nas sve čeka velika borba".

"Za mene je Evroliga najbolje takmičenje na svetu kada je u pitanju intenzitet, važnost utakmica... To je vrhunac košarke. NBA liga sada postaje mlađa sa igračima kao što je Viktor Vembanjama, a to onda otvara priliku da košarkaši kao što su Kemba Voker ili Džabari Parker dođu u Evropu i pokažu šta umeju. Generalno mislim da se mnogo više pažnje sada obraća na Evropu zbog igrača kao što su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo... imena koja dominiraju NBA ligom, a prve korake su napravili u Evropi. To je sjajna stvar za košarku", zaključio je Moneke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MONEKE OBJASNIO ZBOG ČEGA JE BACAO DOLARE NA KLUPU PARTIZANA: „Zaradio sam mesečnu platu“ (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 05.Nov.2023

Partizan se ponovno suočio s porazom u Vitoriji, ovog puta u poslednjim sekundama meča, a „krivac“ za ovu situaciju bio je Čima Moneke. Prilikom rezultata 82:83, Nigerijac je uspeo da uhvati skok u napadu 0,3 sekunde pre kraja i bio je fauliran i tako donevši pobedu svojoj ekipi. Nakon što su...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.