Žalgiris u problemu, Partizan tvrdi da je Lendejl njihov igrač

Izvor: B92, 28.Maj.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žalgiris u problemu, Partizan tvrdi da je Lendejl njihov igrač"

Košarkaški klubovi Partizan i Žalgiris nalaze se u problemu oko realizacije transfera australijskog centra Džoka Lendejla.

Posle dosta spekulacija oko nezadovoljstva Lendejla u Partizanu i izostavljanja Australijanca iz protokola nekih utakmica Superlige Srbije, mislilo se da se konačno došlo do kraja sage.

Žalgiris je putem Tvitera zvanično predstavio Lendejla, a i sam Australijanac se zahvalio navijačima Partizana na svemu pruženom i obelodanio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj odlazak iz kluba naredne sezone.

Ipak, to nije bio kraj. Prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović je nakon toga rekao da je Lendejl i dalje Partizanov igrač i da do nikakvog dogovora nije došlo, kontradiktorno onom što su Lendejl i litvanski klub izjavili.

Kako je preneo obavešteni litvanski novinar Donatas Urbonas, u toku su pregovori između crno-belih i litvanskog evroligaša.

"Žalgiris se našao u problemima oko dogovaranja transfera Džoka Lendejla. Partizan insistira da je Lendejl i dalje njihov igrač i da Žalgiris i dalje nije dobio 'zeleno svetlo'", napisao je Urbonas.

Prema nezvaničnim informacijama, Žalgiris nije ponudio onoliko novca koliko Partizan traži, a samim tim nije ni ispunio izlaznu klauzulu u Lendejlovom ugovoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.