Žalgiris se protiv Partizana oslanja na domaći teren

Izvor: Glas javnosti, 21.Okt.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris se protiv Partizana oslanja na domaći teren

 KAUNAS - Trener košarkaša litvanskog Žalgirisa Aco Petrović kaže da je za njegove izabranike veoma značajno što će u prvom kolu A grupe Evrolige protiv beogradskog Partizana igrati na domaćem terenu.

- Imali smo dosta sreće prilikom određivanja rasporeda utakmica u Evroligi. Smatram da nije potrebno posebno objašnjavati koliki značaj za dalji plasman imaju mečevi koji se igraju na domaćem terenu - istakao je Petrović.

Srpski stručnjak je napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je stručni štab najtrofejnijeg litvanskog kluba imao značajnih problema tokom priprema za premijerni susret u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, s obzirom na to da su se povredili Trevis Votson i Mirza Begič.

- Uveren sam, međutim, da imamo kvalitetan sastav sa dosta igrača na koje možemo da računamo u svakom trenutku - poručio je Petrović i dodao da je upoznat sa aktivnostima "crno-belih" u letnjem prelaznom roku.

Iskusni stručnjak, koji je na početku prošle sezone trenirao Crvenu zvezdu, podsetio je da je Partizan nedavno angažovao Amerikanca Olivera Lafajeta na poziciji plejmejkera.

- Partizan je tipična srpska ekipa koja igra veoma agresivno, sa izuzetno čvrstom odbranom i velikim angažovanjem svih pojedinaca. Moramo zato da budemo maksimalno koncentrisani tokom svih 40 minuta - naveo je Petrović.

Utakmica Žalgiris - Partizan igra se danas od 18.45 časova u dvorani "Darijus i Žirenas" u Kaunasu, a sudiće Drabikovski (Poljska), Mihajlov (Rusija) i Kalpakas (Grčka).

Srecno momci na pocetku evrolige. Nadamo se dobroj utakmici i maksimalnom zalaganju. Jedva cekam da vidim Lafayetta na delu. Gist izgleda da dolazi ali se jos uvek mudro cuti. Napred crno-beli!!!

http://www.worldofbasketball.org
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.