Žalgiris efikasan, Bogdanović sam protiv svih

Izvor: RTS, 13.Feb.2014, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris efikasan, Bogdanović sam protiv svih

Žalgiris - Partizan 89:77 (kraj). Loša igra desetkovanog Partizana u prvom poluvremenu meča u Kaunasu. Izuzetno slaba odbrana crno-belih dozvolila 58 poena protivniku za poluvreme. Bogdan Bogdanović najbolji u Partizanu sa 16 postignutih poena.

20.28 - Napokon Bogdanović pogađa drugu tojku na meču, a onda i krade loptu Dentmonu za zakucavanje Milutinova. Dimša precizan sa linije za slobodna bacanja. Bogdanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izblokiran u šutu za tri poena u poslednjim trenucima meča, završeno je - 89:77.

20.21 - Nalet Partizana prekida Javtokas, pogotkom uz faul. Bogdanović stiže do 21. poena. Dentmon uzvraća sa linije slobodnih bacanja. Bogdanović, iako najefikasnji, izuzetno je loš u šutu za tri poena (1/7), Andrić pogađa za dva - 86:72.

20.14 - Još jednom crno-beli dobro počinju četvrtinu, poenima Milutinova i Lovernja, ali Dentmon pogađa svoju petu trojku na meču. Milutinov nastavlja sa poenima pod košem protivnika. Pogađa i Lovernj, TV tajm-aut - 80:68.

20.08 - Novu trojku za Žalgiris pogađa Dentmon. Uzvraća Gagić, koji pogađa uz faul. Boris Dalo pogađa svoje prve poene na meču i postavlja konačan rezučtat posle tri četvrtine - 77:59.

20.03 - Raste prednost Žalgirisa, najviše zahvaljujući ofanzivnom skoku domaćeg tima. Lovernj prekida seriju Žalgirisa pogocima sa linije slobodnih bacanja. Pogađa Klimavičijus, uzvraća i Andrić - 74:54.

19.56 - Ponovo crno-beli ulaze u mini-seriju. Dva koša Muslija i jedan Lovernja, prednost domaćih pada. Ipak, budi se Žalgiris i ne dozvoljava Partizanu da ugrozi ubedljivo vođstvo. Dimša zakucava, Vujošević traži tajm-aut - 69:50.

19.52 - Počelo je i drugo poluvreme uKaunasu. Odmah Žalgiris silovito kreće, poeni Pocijusa, aonda i zakucavanje Javtokasa, domaći imaju više od 20 poena prednosti - 62:41. 

Poluvreme - Izuzetno loša odbrana Partizana obeležila je prvo poluvreme u Kaunasu. Žalgiris trojke šutira neverovatnih 8/14, ali ima čak devet skokova više od crno-belih. Bogdan Bogdanović najefikasniji na meču sa 16 poena, na drugoj strani Pocijus postigao 15.

19.32 - Gagić ponovo polovičan sa penala. Na drugoj strani Klimavičijus oba puta precizan. Musli pogađa uz faul, deset sekundi do poluvremena, tajm-aut za Žalgiris. Najgori mogući scenario, Pocijus pogađa novu trojku i Žalgiris na poluvreme odlazi sa prednošću od 58:41.

19.29 - Pocijus pogađa novu trojku za Žalgiris, Gagić jednom precizan sa penala. Jankunas se razigrao donosi svom timu 15 poena prednosti. Vrlo "ružna" igra na obe strane, uz veliki broj prekršaja. Crno-beli uglavnom polovični sa linije penala, Dentmon postiže trojku - 53:37.

19.23 - Jankunas je precizan za dva poena. Posle izgubljene lopte Tepića, Dentmon je siguran sa linije za slobodna bacanja. Gagić pravi faul u napadu, a onda sudije sviraju tehničku grešku klupi Partizana. Poeni uglavnom dolaze sa linije za slobodna bacanja, Lovernj pogađa za dva - 45:34.

19.21 - Dejan Musli postiže prve poene na meču. Žalgiris pokušava trojkama da poveća prednost, pa posle slobodnih bacanja Bogdanovića, Lipkevičijus pogađa za tri. Lovernj siguran sa linije slobodnih bacanja - 39:32.

19.16 - Teško ide crno-belima kada je Bogdanović van igre. Gagić promašuje, na drugoj strani Dentmon pogađa trojku. Tajm-aut za Vujoševića. Probudio se Pocijus, pogađa za dva i donosi novu dvocifrenu prednost domaćem timu - 36:26.

19.13 - Nova dobra odbrana Partizana, sada zakucava i Bogdan Bogdanović. Lovernj precizan sa linije slobodnih bacanja, crno-beli nastavljaju seriju. Javtokas vraća svoj tim u život - 31:26.

19.10 - Prve poene u frugoj četvrtini postiže Bogdanović (ukupno 11). Posle dobre odbrane crno-belih u listu strelaca upisuje se i Bezbradica. Bezbradica zakucava za seriju Partizana od 6:0 na startu duge deonice - 29:22.

19.03 - Loša igra crno-belih u prvoj četvrtini, naročito u fazi odbrane, Dentmon postiže nova dva poena za domaće. Nekoliko uzastpnih napada prošlo je bez poena, Milutinov promašuje oba slobodna bacanja. U poslednjim trenucima prve četvrtine Dimša pogađa za dva - 29:16.

19.01 - Dimša postiže trojku za Žalgiris, ali na drugoj strani istom merom uzvraća Bodanović. Javtokas pogađa uz faul Milutinova, a posle promašenog slobodnog bacanja, Dimša pogađa novu trojku - 25:16.

18.56 - Pokušava Žalgiris na početku meča da se odlepi, ali crno-beli to ne dozvoljavaju. Poenima Javtokasa litvanski tim ponovo vodi, a Dentmon donosi Žalgirisu najubedljiviju prednost od početka meča - 15:11.

18.52 - Dobar početak Bogdana Bogdanovića, koji postižre prva četiri poena za crno-bele. Domaći su u prednosti, ali Andrić trojkom donosi izjednačenje Partizanu - 7:7.

18.48 - Počeo meč u Kaunasu između Žalgirisa i Partizana. 

Partizan juri za svojim snovima u Kaunasu, gde će igrati sa Žalgirisom u šestom kolu Top 16 faze Evrolige. 

Crno-beli žele drugu pobedu u Top 16 fazi elitnog takmičenja, dok Žalgiris do sada nije  trijumfovao u pet kola druge faze Evrolige.

Žalgiris bi se porazom oprostio od Evrolige, pa je jasno da domaćin ima izuzetan motiv da svim silama napadne (desetkovanu) četu Duška Vujoševića.

"Moramo da shvatimo da oni imaju kvalitet samim tim što su se plasirali u Top 16. Za razliku od prethodnih godina, mnogo su promenili koncepciju, praktično igraju sa samo jednim strancem - na plejmejkeru - koji ima sva prava. Tipični su predstavnici litvanske škole košarke - snažna igra sa mnogo trčanja i šuteva za tri poena. Popunjeni na svim pozicijama, kvalitetan su tim. U to nema sumnje", rekao je pred odlazak u Litvaniju trener Partizana Duško Vujošević. 

Partizan će u Kaunasu biti oslabljen zbog neigranja Tarensa Kinsija, ali se u ekipu vraća Milenko Tepić. Saša Pavlović nema pravo nastupa na ovom meču, ali je i Žalgiris oslabljen zbog neigranja startnog centra Kšištofa Lavrinoviča.

"Biće teško u Kaunasu. Naš najveći problem su povrede, ali je i Žalgiris sam po sebi dobar tim. Naš protivnik će sigurno mnogo želeti da ostvari prvu pobedu, biće silno motivisan protiv nas. Kaunas nije mesto na kojem je gostujućim ekipama lako da igraju. Zbog problema sa povredama moraćemo da menjamo sistem, da se prilagođavamo. Ako u tome uspemo, ukoliko to učinimo što bezbolnije, možemo da se nadamo i pobedi", rekao je Milenko Tepić.

U prethodnom kolu klub iz Humske je izgubio meč u Beogradu od Lokomotive Kubanj, a litvanski tim je kao gost poražen od ekipe Galatasaraja. 

Duel između Žalgirisa i Partizana igra se u "Žalgiris areni" od 18.45. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Partizan poražen od raspucanog Žalgirisa

Izvor: RTS, 13.Feb.2014

Žalgiris - Partizan 89:77. Loša igra desetkovanog Partizana u prvom poluvremenu meča (58 primljenih poena) donela crno-belima novi poraz u Evroligi. Bogdanović najefikasniji kod gostiju sa 24 poena, Dentmon postigao 23 (pet trojki). Naredni meč Partizan igra protiv turskog Galatasaraja...Košarkaši...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.