Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 10:20

Zadar posle Partizana sprema neprijatno iznenađenje i Mornaru

Dalmatinci u Bar doputovali bez trenera Veljka Mršića i Filipa Kraljevića, Mihailo Pavićević ne može da računa na Džejkoba Pulena i Ajzeu Vajtheda

U odloženoj utakmici 14. kola ABA lige koplja će ukrstiti Mornar i Zadar. Timovi iz gradova na obali Jadrana međusobni susret u Topolici (18.00) dočekuju u dobrom raspoloženju, ali sa dijametralno suprotnim aspiracijama. Zadranima je cilj opstanak, a Mornar je sklopio tim sposoban da se domogne regionalne titule. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Mnogo toga se promenilo od starta sezone i uvodnog kola kada su se Zadar i Mornar sastali. Tada je tim iz Bara u dvorani Krešimir Ćosić potvrio da će i ove godine lako izlaziti na kraj sa timovima iz donjeg doma, da šampionske ambicije neće biti samo nešto što će se provlačiti i o čemu će se govoriti, već da je sasvim realno da se Mornar nađe u doigravanju. Zadrani su pretrpeli ubedljiv poraz na premijeri (66:92), dugo su gurali u istom ritmu, sve dok stvari nisu legle na svoje i posle dužeg vremena lakše se diše u severnoj Dalmaciji.

Daleko od toga da je Zadar bezbedan, ali mu odustajanje Primorske i četiri vezana trijumfa idu naruku. U pravom momentu su Zadrani podigli formu. Redom su na terenu pred četom Veljka Mršića oružje polagali Krka, Split u pokrajinskom derbiju, a vrhunac dobrih igara je slavlje protiv Partizana u prethodnom kolu. Utisnula se i pobeda nad Primorskom za zelenim stolom, slovenački klub odustao je od takmičenja, a novi trijumf uveo bi Zadrane u mirnije vode.

Ipak, protiv lidera Jadranske lige Zadar očekuje sve samo ne lak zadatak. Tim Mihaila Pavićevića poražen je u Evrokupu od Gran Kanarije uoči duela sa Dalmatincima, ne stoji tako dobro u Evrokupu kao u regionalnom takmičenju, a okršajima sa Zadrom se izuzetno raduje. Prethodnih sedam puta kada su delili megdan, Mornar je svaki put izlazio kao pobednik. Jedina dva trijumfa Zadar je uknjižio na Mornarovom ulasku u Jadransku ligu.

U prošlom kolu Mornar je savladao Krku sa 80:61 Iiu meč ulazi sa skorom 14:4, a protiv Zadra u Topolici Mihailo Pavićević neće imati na raspolaganju Amerikance Džejkoba Pulena i Ajzeu Vajtheda, koji se oporavljaju od neugodnih povreda. Kod Zadra je situacija nešto komplikovanija pošto će susret propustiti trener Veljko Mršić, koji će pauzirati dve do tri nedelje. Uzrok je virus korona. Takođe, pomoćnik Ivan Perinčić neće moći da računa na Filipa Kraljevića, koji nije bio član Zadra kada je ova zaostala utakmica trebalo da se odigra u redovnom terminu. Dobra vest za Zadrane je povratak Aleksandra Bursaća u sastav, koji je propustio prethodna tri meča zbog povrede kolena.

“Hvala bogu, svakog dana se osećam sve bolje. Prošle nedelje sam se povredio kad sam istegnuo laterni ligament, ali srećom nije bilo strašno i uz adekvatan rad se vraćam. Čeka nas teška utakmica, znamo svi kakva je ekipa Mornara. To je Evrokup ekipa koja uzima puno šuteva za tri poena, ako to uspemo da zaustavimo, mislim da imamo svoje šanse za pobedu”, rekao je povratnik Aleksandar Bursać.

Ivan Perinčić apostrofirao je da u odbrani leži ključ.

“Čeka nas teška utakmica protiv najtalentovanijeg protivnika u napadačkom smislu u ABA ligi. Ako mislimo biti ravnopravni s Mornarom i ako želimo pozitivan rezultat, moramo igrati izuzetno dobro u fazi odbrane. Mi moramo zaustaviti njihov šut spolja, iako oni neće imati Pulena i Vajtheda u sastavu, oni imaju dovoljno veliku širinu da to nadoknade. Ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku jer je ovo nama četvrta utakmica u šest dana, da nije toga mislim da sad imamo ekipu koja može da parira svima. Idemo da odigramo jednu pravu mušku utakmicu i da vidimo gde smo u ovom trenutku u odnosnu na jednu od najboljih ekipa u ligi”, rekao Ivan Perinčić.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Mornara Mihailo Pavićević ne osvrće se na tradiciiju i kaže da njegovu ekipu očekuje teška utakmica jer su Zadrani u usponu forme.

„Poslije veoma zahtevne utakmice sa Gran Kanarijom u Evrokupu, manje od 48 časova kasnije satajemo se sa Zadranima koji su podigli formu, zabežili su nekoliko pobeda, igraju sve bolje i biće veoma težak rival. Već sam rekao da u ABA ligi ove sezone nema lakih protivnika, a nama je svaka utakmica do kraja majstorica za plasman u plej-of. Ekipe Crvene zvezde i Budućnosti su se izdvojile, dok Cedivita Olimpija, Igokea i mi konkurišemo za preostala dva mesta, a tu je i Mega. Ono što ohrabruje jeste igra iz prvog poluvremena protiv Gran Kanarije. Ukoliko tako budemo igrali, imamo razloga da očekujemo plasman među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju, jer sve je u našim rukama“, ističe Pavićević.

Za Aleksandra Lazića pobeda je imperativ.

„Mislim da podižemo formu i da ćemo uskoro biti na nivou igrara s kraja prošle i početka ove godine, bez obzira na to što su nas poremetile povrede Pulena i Vajtheda. Važno je da sakupimo što više bodova pred rasplet u ABA ligi. Respektujemo ekipu Zadra, ali mi nemamo izbora: moramo da pobeđujemo, pogotovo na svom terenu“, kaže Lazić.

ABA LIGA – ZAOSTALI MEČ 14. KOLA

Četvrtak

18.00: (1.15) Mornar (20.0) Zadar (6.00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.