Zabrinuti Repeša: S ovakvom igrom, teško do kraja

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrinuti Repeša: S ovakvom igrom, teško do kraja

Hrvatski strateg na klupi Budućnosti posle poraza od Partizana (76:67) zabrinut zbog načina na koji su njegovi igrači "prepoznavali" situacije na terenu, kao i zbog nedovoljnog nivoa koncentracije do kraja.

Porazom u Beogradu, šampion ABA lige "skliznuo" je na četvrtu poziciju.

Budućnost je poražena u hali "Aleksandar Nikolić" od Partizana (76:67) većom razlikom nego što su Podgoričani pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svojom publikom slavili u prvom duelu sezone, tako da bi u slučaju podjednakog broja pobeda i poraza na kraju sezone - crno-beli bili ispred njih.

To u teoriji znači i lakšu poziciju pred početak plej-ofa, o kome Jasmin Repeša nije želeo mnogo da govori, bar kada je u pitanju "izbor protivnika" od još tri pretendenta na titulu.

"Što se tiče plej-ofa, nemam nikakvih želja... Jedino što želim je da popravimo igru i da u tom periodu budemo bolji nego do sada. S ovakvom igrom i koncentracijom, teško možemo do kraja (do titule ABA Lige prim. aut.)".

Hrvatski strateg na klupi prvaka Jadrana je naglasio manjak koncentracije kao najveću manu njegove ekipe u večerašnjem porazu, posebno naglašavajući detalj iz finiša meča.

"Najslabiji izvođač slobodnih bacanja kod Partizana je Nikola Janković, bez uvrede, a mi na 15 sekundi do kraja ne pravimo faul na njemu kako bismo eventualno došli do šuta za smanjenja prednosti, pošto smo u Podgorici slavili pet razlike. To je ogledalo čitave utakmice", ponavljao je Repeša koji je kazao da nikako ne želi da umanji pobedu Partizana.

Čestitao im je na trijumfu uz poruku da u njihovoj igri, kako u napadu tako i u odbrani, nije bilo stvari koja ga je iznenadila - samo igrači nisu prepoznavali situacije.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu imali sjajan rezultat u odnosu kako su oni delovali. Imali su više energije, mi nismo imali koncentracije za ovakvu atmosferu. Sam pokazatelj da zovem tajm-aut da dva plejmejkera prepoznaju situaciju kada ne znaju šta da rade sa Jankovićem i Lendejlom, dovoljno govori. Ne bih hteo da umanjim zasluge Partizana koji je odigrao dobro, ali ono što mi imamo u rosteru - mora bolje da se odigra".

Nevolja za Jasmina Repešu je i povreda Goge Bitadzea koji je još tokom prve čevrtine napustio teren šepajući, a u ovom trenutku se ne zna koliko je ozbiljna povreda.

"Sramota bi bila sa moje strane da tražim alibi, ali falila nam kontrola obruča sa Bitadzeom", kazao je Repeša uz komentar da mu je neverovatno koliko je lako Renfro uspevao da napada prodorom na levu stranu, iako su igrači u skautingu jasno dobili informaciju o tome.

"Tu se jednostavno moraju prepoznavati situacije, znamo da je dobar u prodoru kada može na levu stranu i to nismo sprečili...", dodao je Hrvat.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Trinkijeri: Gagić je kao Nesta, Maldini, Barezi...

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2019

Kakva utakmica i pobeda Partizana.  U možda najboljoj utakmici u sezoni crno-beli su bacilli na pleća evroligaša i slavili s 76:67. Na taj način su preuzeli treću poziciju, ali moraju da je sačuvaju pobedama do kraja ligaškog dela. Posle utakmice Andrea Trinkijeri je bio zadovoljan konstantnošću...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.