ZVEZDAŠI UZELI DIGITRON, PARTIZAN IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: Pred poslednja tri kola, EVO šta je potrebno večitima za top 8 Evrolige

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2023, 21:37

ZVEZDAŠI UZELI DIGITRON, PARTIZAN IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: Pred poslednja tri kola, EVO šta je potrebno večitima za top 8 Evrolige

Kalkulacije uveliko traju.

Košarkaši Crvene zvezde ostali su u borbi za plasman među osam najboljih ekipa u Evroligi. Izabranici Duška Ivanovića su protiv Valensije ostvarili 14. trijumf u takmićenju.

Ipak, crveno-beli u poslednja tri kola moraju da ostvare isto toliko pobeda i da se nadaju da će u krugu ekipa sa istim skorom imati bolji međusobni odnos. Ti timovi su Efes, Valensija i Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << .

Naravno, postoji još i šansa da Zvezda bude osma sa pobedom više od ekipe iza nje, pošto su trenutno Baskonija i Žalgiris na toj poziciji sa 16 pobeda.

Crveno-beli do kraja takmičenja igraju sa Asvelom u gostima, te Olimpijakosom i Fenerbahčeom u Beogradu.

Sa druge strane, Partizanu je ovaj trijumf Crvene zvezde odgovarao pošto je crno-belima pretila opasnost od Valensije. Španski klub je sada na tri trijumfa od tima Željka Obradovića i jedino sve tri pobede, uz tri neuspeha Partizana bi doveli do toga da Valensija preskoči beogradske crno-bele.

Računica za Partizan je takva da su na sedmoj poziciji sa pobedom više od Baskonije i Žalgirisa i do kraja regularnog dela takmičenja im je potrebno da imaju minimalno isti skor kao dve pomenute ekipe, pošto crno-beli imaju bolji međusobni skor od Španaca i Litvanaca.

Što se tiče rasporeda, Partizan posle meča sa Realom u Areni, ide u goste Monaku, pa u Beograd dolazi Panatinaikos.

Žalgiris do kraja regularnog dela takmičenja igra protiv Valensije i Makabija na svom terenu i Bajerna u gostima. Drugi Partizanov suparnik, Baskonija prvo dočekuje Fenerbahče i Asvel, dok u poslednjem kolu igra sa Olimpijakosom u Pireju.

Naravno, Partizan bi do kraja mogao i do bolje pozicije od sedme, ali otom potom…

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Rakel Jakob, devojka golmana Žozea Saa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.