ZVEZDA JE ZARADILA NA MENI Miljenik delija otkrio teškoće na Marakani, OPROSTIO JE DUG klubu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 10:21

"ZVEZDA JE ZARADILA NA MENI" Miljenik delija otkrio teškoće na Marakani, OPROSTIO JE DUG klubu

Postigao je četiri gola protiv Partizana.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanović prisetio se perioda kada je nosio crveno-beli dres.

Crnogorac je u podkastu "Komuna" otvoreno govorio o problemima sa kojima se susretao dok je branio boje kluba sa Marakane.

- To je klub na jednom visokom nivou sa izvanrednim navijačima koji daju igračima neverovatnu podršku i vetar u leđa. Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osim te polusezone, jer sam došao na polusezoni i osvojio duplu krunu, nije bilo lako. Dve godine i osam trenera, četiri predsednika kluba i tri sportska direktora. Posle te duple krune, Zvezda je već upadala u finansijsku krizu, u tom momentu nije bilo za plate. Niko nije razmišljao o štrajku jer smo svi mi znali da dobrim igrama sigurno ideš negde. To smo shvatili - iskren je Burzanović.

U svoje vreme je veoma brzo osvojio srca navijača Zvezde.

- Dao sa u pet derbija četiri gola Partizanu. Da se ne hvalim, ali zbog toga su me verovatno zavoleli navijači. To su te stvare vole i poštuju, to se ne zaboravlja. Nakon što sam otišao na pozajmicu u Budućnost, tamo odigrao dobro, zvali su me i rekli mi da ću da budem kapiten. Nisam tražio traku, tražio sam prostora da igram. Nakon svega toga sam pošao na pripreme sa Zvezdom, video da me opet nema i pokupio sam stvari. Mislio sa da se vratim kući, ali tada se pojavila ta ponuda Nagoje i oni to nisu hteli da odbiju. Prodat sam bio za 1.100.000 evra, tako da je Zvezda zaradila na meni.

Otkrio je da je crveno-belima oprostio ogroman dug.

- Oprostio sam 400.000 evra. Nisam mogao psihički da izdržim. Imao sam armiju navijača, klub i sve sam ja imao to što sam hteo. Voleo sam da radim ovaj posao. Kada sam došao u Zvezdu, imao sam treći najmanji ugovor tamo, a bio sam zvezda prelaznog roka na Balkanu. Uspeo sam igrama i ponašanjem da produžim ugovor, da onda budem među tri najbolje plaćena igrača - priča Burzanović koji je u januaru 2007. godine potpisao za Crvenu zvezdu i do kraja sezone postigao je tri gola na 13 odigranih mečeva.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.