ZAŠTO JE SUSPENDOVAN PARTIZAN: Vuletić je sve do detalja objasnio (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAŠTO JE SUSPENDOVAN PARTIZAN: Vuletić je sve do detalja objasnio (FOTO)

Crno-beli najavili da će platiti dug.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Partizan nemogućnošću registracije novih igrača sve dok ne isplati dugovanja Ivanu Petroviću, nekadašnjem igraču crno-belih. Iako je doveden kao veliko pojačanje svojevremeno u Humsku, Petrović nije pokazao gotovo ništa, a nije ni mogao pošto je za dve sezone u crno-belom dresu odigrao svega 84 minuta. Ipak, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duga od 70.000 evra prema Petroviću Partizan ne može da registruje nove igrače. Iako u klubu ne negiraju postojanje duga koji će svakako izmiriti, podsećaju i da je odluka Arbitražnog suda pred kojim je pokrenut spor, presedan.

 - Prvi put u istoriji srpskog fudbala Arbitražni sud FSS doneo je odluku koja će otvoriti Pandorinu kutiju s kojom će se suočiti veliki broj klubova u Srbiji. Petrović je svojevremeno upućen na treninge van prvog tima i usled te činjenice tužio klub zahtevajuću isplatu svih mesečnih naknada koje bi mu pripale do kraja projektovanog ugovora. Partizan mu je platio sve do raskida, međutim... Aribitražni sud odlučio je da se igraču koji je kasnije nosio dres još tri kluba isplati ceo projektovani ugovor do njegovog okončanja, bez obzira na raskid. To nikad nije bilo. Štaviše, odluka se direktno protivi Pravilniku o registraciji igrača - rekao je ''Mocart sportu'' Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih. Računajći koliko mu još pripada, Arbitražni sud je uzeo u obzir njegove plate u drugim klubovima i za toliko smanjio iznos koji bi Partizan trebalo da mu isplati. Tako se došlo do iznosa od 70.000 evra. Partizan je u prilici da podnese tužbu redovnim sudovima protiv Arbitražnog suda, jer se odluka protivi pozitivnim načelima i aktima FSS. Kao klub smo ušli u razgovore sa pravnim zastupnicima Ivana Petrovića, ali bez obzira na dogovor sa njima, Disciplinska komisija FSS je, videvši da dug nije u celini isplaćen – a dogovor je bio da se isplati u anuitetima – odlučio da mu sleduje svih 70.000 evra u jednoj mesečnoj rati. I zato je suspendovala Partizan zabranom registracija novih igrača.

Vuletić tvrdi da bi ovakakv slučaj, u kojem je zadesio Partizan, mogao da ima velike posledice za sve klubove u Srbiji, a ne samo za crno-bele.

Ovaj pravni presedan otvora Pandorinu kutiju, svaki igrač nezadovoljan statusom usled jednostranog raskida može da potražuje iznos svih anuiteta, do kraja projektovanmog ugovora. Usuđujem se da kažem da bi manji klubovi u Srbiji mogli da dođu u situaciju da stave katanac u bravu ako se odluka ustali. Reč je Kao što smo sinoć postavili nove standare na terenu, tako izgleda postavljamo nove standarde u pravnom smislu - zaključio je Vuletić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aleksandra Matić, supruga srpskog reprezentativca Nemanje Matića

Hi🙋‍♀️

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on Oct 3, 2018 at 1:17pm PDT

#united4unicef #withmylove ❤️

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on Nov 16, 2017 at 10:11am PST

🙋😻🌸😊👄

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on Nov 25, 2015 at 8:26am PST

🍀

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on May 19, 2019 at 7:36am PDT

✌🏼️👄

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on Aug 15, 2016 at 3:07pm PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.