Vuletić o medijskoj getoizaciji Partizana

Izvor: Mondo, 05.Sep.2018, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuletić o medijskoj "getoizaciji Partizana"

Potpredsednik crno-belih, govoreći o odnosu medija prema Partizanu i Crvenoj zvezdi, rekao: "U nekome nalaze trun u oku, a nekome ne vide balvan".

Gostujući na klupskoj televiziji, u najnovijem izdanju Partizanovog vesnika, potpredsednik crno-belih, profesor pravnih nauka, Vladimir Vuletić, između ostalog govorio je i o neujednačenom izveštavanju medija o Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Vuletić je na početku teme naglasio da ga "medijska slika Srbije, kada je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o odnosu prema Zvezdi i Partizanu, u dobroj meri podseća na jednu getoizaciju Partizana". Potpredsednik crno-belih naveo je i primere zbog kojih je stekao takav utisak.

"Ako vi imate naslovnicu jednog sportskog medija, koji kaže 'Zvezda-Srbija', postavlja se pitanje: 'Gde su tu navijači Partizana?'. Ako imate medije koji prenose izjave da 70 odsto navija za Crvenu zvezdu, da 90 odsto navija za Zvezdu, kao što je rekao golman Crvene zvezde, ponosim se time da sam u tih deset. Deset je neka elita!", rekao je čelnik Partizana.

Vuletić je primerom iz starogrčke istorije slikovito izneo viđenje trenutnog stanja.

"Svojevremeno je Platon rekao Aristotelu: 'Vidiš Aristotele ona tri čobanina nedaleko od nas. Oni nas uvek mogu nadglasati, ali to ne znači da su oni u pravu. To samo znači da su oni i dalje čobani. Postavlja se ozbiljno pitanje oko nekih stvari koje su jako važne. Imamo situaciju da Zvezda proda Boaćija za pet miliona, a šest meseci kasnije taj čovek se vrati za milion i po. Ajde, ako su Kinezi poznati po tome da bacaju pare, da su pijani rasipnici, ali zamislite Boaćija koji je onda morao da prihvati da igra u Crvenoj zvezdi za istu sumu koju je dobijao u Kini. Ili je čovek koji od rođenja navija za Zvezdu, pa mu je toliko stalo, ili je ovde potpuno jasno da Boaći i sada ima istu platu koju je morao imati u Kini", naveo je Vuletić.



Izvor: YouTube

Potpredsednik Partizana je rekao da je jedan od najžešćih medijskih napada na Partizanovu upravu bio posle prodaje Evertona.

"Pola godine pre isteka ugovora, Everton je prodat za 600.000 evra. A, šta je uradila Crvena zvezda o tome nijedan medij nije govorio. Donald i Le Talek su otišli kao slobodni igrači, bez ikakve naknade. To se u medijima promoviše kao vrhunska poslovna politika, a ovo što čini uprava Partizana se proglašava kao fijasko", nastavio je čelnik "parnog valjka".

On se dotakao i transfera Nemanje Radonjića.

"Znate da je bilo kakvo uplitanje trećih lica u ugovor o transferu – nedozvoljen po svim normama UEFA. Radonjić je bio igrač Rome na pozajmici u Crvenoj zvezdi. Napominje se koliko pripada Romi, Zvezdi i nekim menadžerima. Da li mi to imamo situaciju u kojoj se pojavljuje treća strana?", podsetio je Vuletić i naglasio zbog čeka sve to govori: "Zato što mediji o tome ćute. Zato što mediji, bukvalno, 'od šume ne vide drvo'. U nekome nalaze trun u oku, a nekome ne vide balvan. Sve dok je takva situacija i postoji getoizacija Partizana, moraćemo na ovakav način dolaziti u priliku da branimo ono što se braniti mora, a to je institucija stara 73 godine", podvukao je profesor pravnih nauka Vladimir Vuletić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.