Vujošević pauzira tri meča, Partizan plaća 6.600 evra

Izvor: Politika, 01.Okt.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević pauzira tri meča, Partizan plaća 6.600 evra

ABA liga košarkaša izrekla suspenzije i sudijskoj trojci i delegatu meča sa Zadrom. – „Slobodna Dalmacija”: Zaustavite Vujoševića

Košarkaška ABA lige pokazala je da će oštro sankcionisati događaje poput onih iz utakmice prvog kola Partizan MTS – Zadar, izrekavši treneru „crno-belih” Dušku Vujoševiću suspenziju od tri meča, a našem klubu novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 6.600 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Komisija za takmičenje

Strateg srpskog šampiona propustiće sutrašnji susret sa Krkom u „Pioniru” i duele sa Cibonom u Zagrebu i Širokim u Beogradu, tako da će se na klupu vratiti za meč sa Budućnošću u Podgorici.

Novčana kazna je sledeća: 200 evra za prvu i 400 za drugu Vujoševićevu tehničku grešku, a po 1.000 za neprimereno ponašanje i reči upućene sudijama odnosno ostanak u dvorani posle isključenja; zbog toga što je igra neko vreme bila u prekidu – 3.000 evra; za bacanje čvrstih predmeta u teren 1.000 evra.

Kako se navodi u saopštenju, zbog administrativnih propusta suspendovani su i delegat Tihomir Bubalo (tri meča) i sudije Radomir Vojinović (Crna Gora, dva), Sašo Petek (Slovenija, jedan) i Igor Dragojević (Crna Gora, jedan).

U hrvatskim medijima pojavilo se nekoliko komentara posvećenih Vujoševiću, a najumereniji je bio „Zadarski list” koji je prenoseći izjavu trenera Partizana da su gosti bez razloga napuštali teren, zapitao da li je trebalo da čekaju da im nešto „doleti u glavu”. „Regionalna liga, u kojoj ionako uvek ima netrpeljivosti na nacionalnoj osnovi, ove sezone će biti napetija nego ikad, jer je prvi put ulog i plasman u Evroligu. Zato odgovorne osobe moraju posebno da vode računa o regularnosti takmičenja, jer malo je potrebno da se ono dovede pod znak pitanja”, naveo je pomenuti medij.

„Sportske novosti” su tekst pod naslovom „Skandalozan početak: Mučni cirkus Vujoševića”, počele rečenicom „Zaštitite ABA ligu od Vujoševića”. „Zaustavite Dušana Silnog Vujoševića” je naslov komentara „Slobodne Dalmacije” koja na početku kaže kako će u novom izdanju ABA lige „sudije nesumnjivo imati dosta problema sa trenerom Partizana”. „Tek što se vratio u staro društvo, počeo je da `režira` tok utakmice, u svom prostačkom naletu, od kojeg bi svi koji vole sport morali na vreme da se ograde. Jer njegovo siledžijsko ponašanje za kojim poseže kada mu zbivanja na parketu ne idu u prilog, prelazi svaku meru”, piše pored ostalog „Slobodna Dalmacija”.

Na Internet forumima je naravno bilo mnogo „vatre”, a jedan navijač Zadra se oglasio na Partizanovoj stranici na „Fejsbuku” porukom „Doći ćete vi u Višnjik”.

G. K.

objavljeno: 02.10.2012.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.